«Frank wordt wereldkampioen»

Print
MADRID - Vermits de Vuelta erop zit, hoort een flink deel van het peloton klaar te zijn voor het WK in Verona. Spanje zou immers de ideale aanloop en de perfect rodage zijn voor de spieren. Het is nu zover, wie verlaat de Ronde met de meeste winstkansen?
BR>Manolo Saiz: «Vandenbroucke, behalve als het waar is dat hij de nacht van zijn eerste ritzege in de Vuelta met een vriendin is gaan stappen tot vier uur 's morgens. Hij is supersterk, superexplosief, maar hij mankeert blijkbaar concentratie. Hij heeft een sportdirecteur nodig die hem in de lijn doet lopen.»
Jean-Luc Vandenbroucke: «Moest wielrennen een exacte wetenschap zijn dan zeker Frank. Gelukkig is het dat echter niet zo, zodat ik op Tchmil tip. Omwille van zijn professinalisme.»
Fabrizio Fabbri (Mapei): «VdB, als hij na de Vuelta niet in slaap valt.»
Johan Bruyneel: «Vandenbroucke. Als je ziet hoeveel sterker hij is dan de anderen, dan bestaat er geen twijfel. Je hebt favorieten die bewijzen dat ze klaar zijn, maar hij toont dat de piek er is met heel veel overschot. Hij mag in Verona een beetje minder zijn, dan toornt hij er nog bovenuit. Hij heeft maar één vijand en dat is zichzelf.»
Kurt Van De Wouwer: «Vandenbroucke en ik help hem.»
Frans Van Looy: «Dat hij ooit de Tour wint, geloof ik niet, maar dat hij wereldkampioen wordt wel. In Verona wint een renner die speels is, sierlijk en explosief.»
Rudy Pevenage: «Om in Verona te winnen moet je een lefgozer zijn van zijn kaliber. Als de hele Belgische ploeg zich niet achter Frank schaart, begrijp ik er niets van. Op Ullrich moet je niet rekenen. Die speelt mee, maar op het beslissende moment mist hij de ervaring om een eendagskoers af te ronden.»
De Spaanse pers: «Vandenbroucke, maar het gevaar is heel reëel dat de Belgen niet overeenkomen en mekaar de das omdoen. Zoals de Italianen.»
Oscar Camenzind: «Op dit moment VdB, maar Verona is nog veertien dagen. Dat is net voldoende tijd om over je piek heen te geraken of die alsnog te realiseren...»
Hendrik Redant: «Vermits de ultieme piek van een renner drie weken aanhoudt en Frank die van hem pas vier dagen vast heeft, is VdB topfavoriet. Probleem alleen is dat iedereen dat weet.»
Adrie Van Houwelingen: «Michael Boogerd, want hij toonde zaterdag in Emilië dezelfde explosiviteit als VdB.»