Zaalvoetbal: MC Lommel in zak en as

Print
HASSELT - Na vier speeldagen heeft zich in tweede nationale B een kwartet afgezonderd. Bocholt trekt samen met Aartselaar resoluut de kop, fusieclub Kermt-Hasselt en Duffel volgen op een zucht. Het ambitieuze Lommel lijkt met 4 op 12 al uitgeteld. Daar zit duidelijk een vlieg aan de lamp. In de onderste regionen kijken de gewezen eersteklassers Bilzen en Eisden naar versterking uit. ZVK Eisden voerde daarbij al een coachwissel uit.
BR>
«Na de Wit Rus Alex Mozkovoj (ploegmaat van Abeels bij Rutten) trok Bilzen ZVC nu ook Benny Driesen (ex-STVV en kenner van het BZVK-huishouden, nvdr) aan», meldt Luc Gonnissen. «Bilzen wil absoluut in tweede nationale blijven. Met 0 op 9 kenden we een slechte start. We kregen echter meteen de top drie voorgeschoteld. Nu komen de ploegen waar tegen we de punten kunnen sprokkelen. Bij Pegasus Aarschot werd de aanzet gegeven. Bilzen won er nipt, maar verdiend. In de eerste helft troffen we tot viermaal toe de paal. De openingstreffer viel dan ook tegen de gang van het spel in aan de overzijde. Biscotti stelde na rust gelijk. Wanneer Alex Mozkovoj in de slotminuut knap uitverdedigde en Jean-Marie Abeels aanspeelde, was de eerste overwinning een feit.»
«De ziekenboeg van ZVK Eisden loopt vol», aldus Wouter Smeets. «We recupereerden pas Peter Haemers of Dave Vandenberg scheurde op het veld de kruisbanden. Reken maar op een inactiviteit van zes maanden. Tegen Stevoort moest doelman Schepkens door de onbeschikbaarheid van Sultano vroeger optreden dan voorzien. Ook coach Jaak Dreezen verleent op dit ogenblik nuttiger diensten tussen dan naast de lijnen. In die context trokken we Peter Philippe terug aan. Tegen Stevoort was hij nog fluistercoach, vanaf volgende week mag hij op de bank plaats nemen. Dan spelen we voor de beker van België tegen Atletic Luik. Daar zal Peter Bastiaans, die ons al meerdere diensten bewezen heeft, terug zijn rentree maken. Kan hij ons overtuigen, dan is hij een welgekomen versterking. Op termijn hopen we ook Peter Kupyers in te zetten. Peter spande een kortgeding aan tegen zijn schorsing en persoonlijk heb ik er wel een goed oog op.»
Bij Minicup Lommel was het de voorbije dagen crisisberaad. Na de 4 op 12 heeft coach Carlo Vandekerkhof alle krediet verloren. Er is duidelijk heimwee naar Rudi Tielemans. Zaterdagavond vergaderde het bestuur, maandag werden de spelers gehoord. Op korte termijn mag een beslissing verwacht worden.