Korte basketberichten

Condensatie:

net zoals tegen Houthalen leek de vloer van la Coupole opnieuw op een schaatspiste. «Het wordt tijd dat daaraan iets wordt gedaan. Niet alleen verhindert dit ons om te binnen te dringen in de bezoekende verdediging, maar het haalt ook het spektakel voor de toeschouwers naar beneden», kloeg Jacques Stas na afloop van de partij Charleroi-Bergen.

BR>

Morton:

Richie Morton(Charleroi) liet een meniscusoperatie uitvoeren. De Amerikaan is voor vier weken buiten strijd.

Ronny Bayer:

Bergen moest het in Charleroi stellen zonder zijn spelmakersduo. Ronny Bayer is met een spierscheur in de bil voor een maand out. Lattibeaudiere sukkelt met een scheurtje boven de pees van de knieschijf. Zijn wederoptreden is voorzien voor de Europese uitmatch op Leverkusen.

Nederlaag:

het was twee seizoenen geleden dat Charleroi nog een thuisnederlaag leed. Toen won Houthalen op de vooravond van de play offs in la Coupole.

Bjerregaard:

Niels Bjerregaard moest er bij Ieper na een kwartier met een enkelverzwikking uit. De Deense center trok zondagvoromiddag naar het hospitaal waar hij een gipsverband kreeg aangemeten. Bjerregaard is waarschijnlijk tien dagen out en mist dus de wedstrijd in Bree volgende zaterdag.

Geen problemen:

op de persconferentie van zaterdag ontkrachte Aalst-coach Brad Dean de geruchten dat er opnieuw financiële problemen zijn bij Aalst. Volgens hem werd iedere speler tot nog toe tijdig uitbetaald en bovendien beschikt de club over schriftelijke waarborgen en voldoende financiële middelen om de spelers tot het einde van het seizoen hun loon te garanderen.

S. Gent

S. Gent zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Er is niet alleen de ruime schuldenlast maar ook sportief gaat het de Gentse club niet voor de wind. Na drie speeldagen blijft het wachten op de eerste zege. Dienaangaande staat coach Dick Lien ter discussie.

Flater:

bij S. Gent reageert men ondertussen rustig op de schuldenberg van 32 miljoen. «Met de belastingen werd een plan uitgewerkt waarbij we gespreid over vijf jaar de schulden zullen aflossen. Men aanvaardde liever deze oplossing dan een vzw in faling te moeten erkennen» aldus Brice De Ruyver, voorzitter van de raad van bestuur. De fiscus beging een flater van jewelste door een brief met het schuldbedrag niet naar S. Gent maar naar gebuur B. Gent te sturen. Bovendien kregen ook de sponsors B. Gent een schrijven in de bus dat ze de sponsorgelden niet naar de club maar naar de fiscus moesten doorstorten. Bij B. Gent was men in alle staten maar intussen gaf de fiscus zijn fout toe.

Fiba:

de hele polemiek rond het fiscusgebeuren zorgde ervoor dat de FIBA intussen ook de twee Gentse clubs door elkaar haalde. Vrijdag kreeg B. Gent-manager De Cock uit Munchen het bericht dat zijn club niet verder aan de Europese competitie mag deelnemen omdat zijn vereniging in onvermogen zou verkeren. «Daar is niets van en nu moeten wij ons maar zien te bewijzen dat wij met alles in orde zijn. Ik heb trouwens het vermoeden dat onze buren van S. Gent de hand in dit maneuver hebben. We gaan het hierbij echter niet laten en gaven onze raadsman de opdracht de volledige zaak grondig uit te pluizen,» aldus Patrick De Cock.

Verstraete:

Meindert Verstraete, de oudste van de twee broers bij S. Gent, heeft last van een spierscheur en is drie tot vier weken buiten strijd.