Jalabert en Virenque niet in Franse WK-selectie

Zowel Laurent Jalabert, nummer 1 op de UCI-wereldranglijst, als Richard Virenque zijn uit de Franse selectie gelaten voor de wereldkampioenschappen op de weg, op 10 oktober in het Italiaanse Verona. Laurent Brochard, twee jaar geleden in San-Sebastian wereldkampioen, is daarentegen de kopman.
BR>Jalabert en Virenque liggen overhoop met de Franse wielerbond (FFC). Volgens Daniel Baal, de voorzitter van de FFC, onderging Jalabert niet de nodige medische tests. De kandidatuur van Virenque, die naar aanleiding van de Festina-zaak in een slecht daglicht kwam, werd 'niet weerhouden', zo klinkt het bij de FFC.
Bij de Franse vrouwen start Jeannie Longo-Ciprelli zowel in de tijdritwedstrijd als in de wegwedstrijd.
De Franse preselectie bij de mannen:
Elite-weg:
12 renners worden gekozen uit: Stéphane Berges, Denis Leproux en Pascal Lino (BigMat), Frédéric Bessy, Pascal Chanteur, David Delrieu en Gilles Maignan (Casino), Laurent Brochard en Christophe Moreau (Festina), Frédéric Guesdon, Stéphane Heulot, Christophe Mengin, Jean-Cyril Robin en Jean-Michel Tessier (Française des Jeux), Frédéric Finot en Cédric Vasseur (Crédit Agricole), Nicolas Jalabert en Christophe Rinero (Cofidis).