Stive Vermaut tekent bij US Postal

Print
TORHOUT - Stive Vermaut fietst volgend seizoen aan de zijde van Tour-winnaar Lance Armstrong. De West-Vlaming - winnaar van de bolletjestrui in de recentste editie van de Ronde van de Toekomst - zette zijn handtekening onder een overeenkomst voor één jaar. Vermaut, momenteel nog in dienst bij Vlaanderen 2002, ervaart één en ander als een droom die gestalte krijgt.
BR>"Johan Bruyneel zakte meteen na de Ronde van de Toekomst naar België af, met de vraag of ik zin had om bij US Postal te komen. Daar moest ik geen twee keer over nadenken. Ook Lotto toonde belangstelling, maar kon me weinig concrete dingen aanbieden, omdat de ploeg nog steeds geen nieuwe co-sponsor te pakken heeft."
Vermaut, nog maar 23, wordt in 2000 vooral uitgespeeld in het rondewerk. "Het programma zal veel zwaarder zijn en met het koersritme gaat het allicht dezelfde kant op. Toch schrikt me dat niet af. Ook al kan een overeenkomst voor één jaar weinig lijken als je zo jong bent als ik, ploegleider Johan Bruyneel is iemand die veel vertrouwen inboezemt. Of ik een beetje bang ben voor wat me te wachten staat? Nee hoor, ik ben viertalig en verwacht dus weinig aanpassingsproblemen. De Tour zit er wellicht nog niet onmiddellijk in, maar Giro of Vuelta moet wel kunnen. Echt, ik heb er een goed oog in."