Zolder en Lille grote verliezers

Print
Na afloop van de zaterdagavondmatch Lillonia-Kadijk ventileerde de thuisaanhang haar ongenoegen op de scheidsrechter. Kadijk zag enkele buitenspelacties niet bestraft en kon zo de score nog vóór de rust opdrijven tot 1-6. «De ref was zeker niet consequent. Kadijk mocht vaak door de buitenspelval lopen,» aldus Peter Baeten. Al neemt dat uiteraard niet weg dat de leider als een stevig geheel voor de dag kwam.
BR>In de zondagtopper Verbroedering Lommel-Kerkhoven knoopte de thuisploeg, die een dodelijke efficiëntie uitstraalde, opnieuw aan met de zege. Kerkhoven daarentegen geraakt maar niet op het goede spoor. «Het is elke week hetzelfde liedje: we brengen goed voetbal, maar staan defensief zeer wankel,» zegt coach Tom Saintfiet.
Lozen, dat nipt ging winnen in Leopoldsburg, blijft nummer twee. «Een gelijkspel was een betere weergave geweest,» stelt Union-secretaris Nijsten. Lille moest in Hamont de inzet delen en zakt daardoor bovenaan weg. «Het was eerder gelijkopgaand, met Lille toch als de betere ploeg,» beweert René Daniëls. Statie Zolder deed een slechte zaak door te verliezen van Breugel. E. Houthalen behaalde de eerste zege, tegen buur Laak. Ellikom begon tegen Kolonie vrij goed, maar de nul blijft.