Thes en Anadol halen zwaar uit

In het burenduel Houthalen-Zonhoven VV werd aanvallend voetbal geserveerd. Jammer voor een moedig Sporting dat het hiervoor niet beloond werd (1-3). «Maar er zit progressie in de ploeg en dat opent perspectieven voor de komende weken,» oppert voorzitter Stanny Houben. «Het werd een spannende partij, waarin we toch weinig kansen hebben weggegeven,» aldus ZVV-speler-trainer Dries.

L.U.

BR>In de partij Thes-Gerhees haalde de thuisploeg het zware geschut boven. «Dit was het ware Thes, met Cox die de basis legde voor de hoge eindscore,» vertelt secretaris Vic Theys. In Viversel-Berbroek werd de thuisploeg weggedrukt. «Berbroek was gewoon de betere ploeg,» oppert Viversel-secretaris Jaak Deferm.

De wedstrijd Stal-Beverlo geraakte omzeggens nooit los uit de zenuwachtige omknelling. «We hebben Beverlo gewoon drie goals cadeau gegeven. Ik ben dan ook zeer ontgoocheld,» aldus Stal-coach Luc Akkermans. «Deze match kon alle kanten ook,» gaf collega Theo Vandereydt toe. «Het mooie doelpunt van Liaci zorgde voor de ommekeer. Maar de echte knokkersmentaliteit kwam weer boven na de gelijkmaker van Druyts.»

Koploper Anadol werd op geen enkel moment verontrust door een matig Gestel. Opvallende figuur was Sedat Elkilic, die vijfmaal scoorde. «Anadol heeft een goede en sportieve partij afgeleverd,» weet secretaris Güngör. Vreugdekreten waren er ook bij MD Halen, dat tegen Korspel de eerste zege behaalde. Halveweg Zonhoven, onder leiding van Benny Hermans, deelde de punten tegen Zelem. «We hebben de kansen niet benut,» beweert Ludo Buntinx. In Taxandria, dat Tiewinkel partij gaf, scoorde Vanherle een hattrick.

Doelschutters

5:

Eleri, S. Elkilic (Anadol); Van Herle (Taxandria); Reekmans (Zonhoven VV).

4:

Goris (Halen); Vandergraesen (Stal); Cox (Thes); Bogaerts (Zelem).

3:

Liaci (Beverlo); Schepens (Gerhees); Engelen (Gestel).

2:

Tekin (Anadol); Simons (Berbroek); Comans (Halen); Claes (Korspel); Bartels (Thes); Elsen (Tiewinkel).