«Groep is perfect uitgebalanceerd»

HEUSDEN -

Met twaalf punten uit vier wedstrijden staat de Heusdense fusieclub Heusden-Zolder alleen aan de leiding in derde klasse. Het tempo waarmee KHZ zaterdag tegen Eupen bij momenten uitpakte, was indrukwekkend. Zelden werd de bal blindelings naar voor gekegeld, steeds werd er naar een voetballende oplossing gezocht.

Sven MARTENS

BR>«De groep is perfect uitgebalanceerd,» vertelt verdediger Johan Maes (28). De ex-speler van Berkenbos vormt samen met Lodewijckx, Pinxten en Beutels het defensieve blok van de leider. «Ook achterin wordt er nu steeds een voetballende oplossing gezocht. Bovendien kunnen we allemaal een beetje

bikkelen

als het moet. Al geef ik toe dat er na de rust een tikkeltje paniek in de rangen schuilde. We gingen als ploeg tegen Eupen schitterend van start en kwamen 3-0 voor. Er hing nog een vierde doelpunt in de lucht en komt dat er, dan was de wedstrijd helemaal gespeeld. Na de rust kwam Heusden, door een vroeg tegendoelpunt, een beetje onder druk, maar we zijn nooit echt het noorden kwijt geweest. Onze ploeg is blijven voetballen en kreeg zelfs nog enkele goede mogelijkheden om verder uit te lopen.»

«Je voelt in ieder geval dat de ploegen die hier komen spelen zich dubbel plooien. Maar met de twaalf op twaalf hebben we de competitiestart alvast niet gemist. Toch zijn wij er ons van bewust dat er ooit wel eens een mindere periode zal komen.»

Zaterdag maakt Heusden de verre verplaatsing naar OC Charleroi. «En dat wordt een vrij moeilijke verplaatsing,» voorspelt de mandekker, die aan het begin van het seizoen voor twee jaar bijtekende. «Ik vind dit een rare competitie. Kijk maar eens naar de uitslagen van de afgelopen speeldag. Iedereen kan winnen van iedereen. Natuurlijk kunnen we niet onder stoelen of banken steken dat we ambitie hebben. Maar je mag niet vergeten dat je om kampioen te spelen ook een hoop geluk moet hebben.»