«Op counter aangewezen na rode kaart»

BERINGEN -

Vigor Beringen versloeg, na de rust met tien man, Witgoor Dessel (0-2) en komt op een gedeelde tweede plaats in de rangschikking. Bart Eevers (28) scoorde het tweede doelpunt op strafschop. «Het was een vrij goede wedstrijd,» vertelt de aanvaller, die vorig seizoen nog de kleuren van Heusden-Zolder verdedigde. «Vooral voor de rust denk ik dat we een erg sterke partij speelden. Wij kwamen met een doelpunt van Corvers dan ook verdiend op voorsprong. In het begin van de tweede helft werd onze keeper uitgesloten met een rode kaart. Gelukkig stopte invallersdoelman Samijn de strafschop. Met tien man waren we meer aangewezen om op de counter te voetballen. Ondanks alles dwongen we nog enkele goede mogelijkheden af en liepen verder uit tot 0-2.»

Sv.M.

BR>«Vigor komt nu gelijk met Wezel en Bocholt op de tweede plaats. Volgende week ontvangen we Bocholt. We mogen dus al van een echte topper spreken. Bovendien zijn zij, na het verlies tegen Olen, gebrand op een overwinning. Maar thuis moet deze kern altijd voor de drie punten gaan.»

Eevers speelde in het begin van het seizoen op de linkerflank, tegen Dessel werd hij achter de spitsen uitgespeeld. «Op die positie heb ik meer vrijheid dan op de flank. Ik veronderstel dat de trainer mij voortaan op deze plaats zal uitspelen. Het samenspel met Corvers en Verding verloopt in ieder geval vrij vlot.»

Eevers speelde vorig seizoen nog in derde klasse bij Heusden. «Ik voel mij hier alvast prima. Na drie jaar Heusden was ik eigenlijk op zoek naar andere lucht. Bij Vigor verloopt alles naar wens. Dit is voor mij dan ook de perfecte club.»