Trainerswissels Stella en Opoeteren renderen

Mopertingen is alleen leider na een riante overwinning tegen rode lantaarn Rotem. Toen de Gold Stars na de rust even op het gaspedaal duwden, brak de veer bij de bezoekers. Ook nieuwkomer As won verdiend tegen Diepenbeek VV. Speler-trainer Benny Geebelen: «Een prachtprestatie van deze enthousiaste groep en een perfecte wedstrijd. Alleen de debuutmatch was minder, maar sindsdien gaat het in stijgende lijn. De afspraken worden voor 150 procent uitgevoerd. We beschikken in elke lijn over talent en karakter en moeten dus van geen enkele ploeg schrik hebben,» lachte Geebelen. Collega Houben keek in eigen boezem: «We hebben verzuimd kort op de man te spelen. Ik had de spelers er nochtans voor gewaarschuwd niet te gaan zweven na een prima start.»

N.M.

BR>Ven Maaseik moest omwille van schorsingen en blessures vier basisspelers aan de kant laten, maar behaalde onverhoopt de volle buit tegen Munsterbilzen. «Misschien niet helemaal verdiend. Munster was goed, maar kon de kansen niet verzilveren. Uiteraard zijn we tevreden, maar een dosis realisme is nodig,» waarschuwde Ven-trainer Brouns. Gellik had eveneens dame Fortuna mee en omzeilde de klip Vliermaal. «Vlot gestart, maar de levendige muur niet kunnen openbreken. Voor spits Jamaer was het constant opletten. Even voor affluiten waaide een center eerder gelukkig binnen,» relativeerde Luc Muls.

Na de trainerswissel scoorde Stella een driepunter op Rooierheide. Termien-CS Mechelen was een geladen match waarin Copermans voor de overwinning tekende. In Schoonbeek zat er een puntje in voor bezoeker Waltwilder. «We slikten ongelukkig een vrijschopgoal in de slotfase. Maar we gaan niet dramatiseren en blijven geloven in eigen kunnen,» duimde WVV preses Buysmans. De trainerswissel bij Opoeteren had het beoogde schokeffect. Voorzitter Schevenels: «Tegen Beverst drie punten gepakt op karakter.»

Doelschutters

5:

Copermans (Termien).

4:

Loyen (Mopertingen); Verkissen (Opoeteren).

3:

Craeghs (Ven Maaseik); R. Jamaer, Vanherle (Munsterbilzen); Schüller (Rooierheide); Jamaer, Smets, Valkeneers (Vliermaal); Maes (Waltwilder).

2:

Maris, Schaf (As); N'Ganzadi (Beverst); Raf Devaere, Vanspauwen, Wissels (Diepenbeek VV); Naselli (Gellik); Franken, Truyen (Ven Maaseik); Geelen, Penders (CS Mechelen); Formoso (Mopertingen); Hermans (Rooierheide), Beckers (Waltwilder).