Lommel maakt goede beurt

Print
LOMMEL - Tijdens de eerste wedstrijddag van de Vlaamse Interclub '99 hebben Ronse, Hooglede en Moorsele hun sterkte bewezen maar naast Eindhout maakte ook Lommel duidelijk dat men het de toppers moeilijk kan maken. Tegen kampioen Ronse ging Lommel wel met 5-2 onderuit maar met overwinningen tegen Eindhout en Lummen maakte Lommel een prachtig debuut in de ereafdeling. Lummen pakte eveneens vier punten en moet in de linkerkolom van het klassement kunnen eindigen. Voor Koersel (twee punten) gaat het een zwaar seizoen worden maar het behoud is een haalbare kaart.
BR>«Tegen Eindhout kwamen we 3-1 voor maar twee kampen later was de stand gelijk. Onze Kick Vanderweyden vloerde dan zijn Nederlandse landgenoot Gerritsen. Maar dé verrassing was zeker de winst in -66 van onze Tony Jacobs tegen Mehmet Uygun. Tegen Lummen werd het een walk over voor ons. Ik was op dat moment heel tevreden met 4 op 4 en wou andere jongens de kans op kampen laten tegen Ronse. Achteraf bekeken misschien een verkeerde beslissing maar Ronse was toch te sterk,» aldus een tevreden Jean-Jacques Melotte.
Ook tevredenheid bij Lummenaar Mathieu Neuteleers: «We wonnen vlot tegen Leuven. Tegen Lommel koos ik bewust voor een minder sterk team om dan alles op alles te zetten tegen Kortrijk. We haalden daar duidelijke winst en pakten 4 op 6. Ik mik nu op de middenmoot en reken op winst tegen teams met hoofdzakelijk Belgen op de tatami.»
Koersel won alleen van Eeklo. «We dienden zonder kamper -60kg aan te treden en ons team bestaat uit een oudere generatie. Het gaat dan ook een heel zwaar seizoen worden. Het behoud verzekeren is onze enige betrachting,» aldus de Koerselse coach Erik Leten.

Met vier


In de eerste afdeling hebben Zele, Maasland, Deinze en Opglabbeek nog geen puntenverlies geleden. Opglabbeek maakte een goed debuut. Neerpelt werd met 5-2 geklopt. Coach Verwichte: «We moesten het zonder onze drie Duitsers stellen die regionale kampioenschappen hadden. De volgende dagen zijn ze er normaal wel bij. Zoniet doen we het maar met onze eigen jongens. Zele is titelkandidaat nummer één maar met onze drie Duitsers in de ploeg moeten we voor felle tegenstand kunnen zorgen.»
De Neerpeltse voorzitter Lambert Noten geeft grif toe dat dit Opglabbeek inderdaad te sterk was voor zijn jongens. Ook Wilrijk ondervond dat aan den lijve. Maasland kwam eveneens goed weg. «We hadden trouwens gerekend op een zes op zes. De tweede dag gaat heel wat moeilijker worden. Opglabbeek en J.C. Zele zijn mijn titelkandidaten. Maasland hoop ik bij de eerste drie te zien eindigen,» aldus de Maaslandse coach Hugo Bemong.

Zolder


In tweede B won Zolder haar openingswedstrijd nipt tegen Sint-Truiden. Yves Smeets (tegen Thomas Vankrunkelsven) en Dominique Hauben (tegen Raf Van West) brachten Zolder 2-0 voor maar Kim Arents versloeg dan verrassend Halil Uygun en George Balamtsarachirci liet Jurgen Demeyer kansloos. Kurt Minten (Zolder) versloeg dan Steve Delooz met armklem maar Sven Leclere (tegen Jan Lemmens) hing de bordjes weer gelijk. Bob Geysen kon Peter Van der Eycken dan in een houdgreep nemen. Zo won Zolder nipt maar verdiend met 4-3. Ook tegen Rijkevorsel was de laatste kamp beslissend voor Zolder. Geysen kwam voor met waza-ari maar verloor even later met ippon. Tegen Oud Turnhout ging Zolder wel naar vlotte winst. Sint-Truiden leed een logische nederlaag tegen JS Brasschaat maar pakte erg belangrijke punten tegen Moorsele.