Runkst na monsterzege dé grote titelkandidaat

Print
Voor dé uitschieter op de vierde speeldag zorgde Runkst VV dat PSV Melveren op eigen veld zwaar inblikte. «De cijfers zeggen voldoende. Runkst heeft een schitterende ploeg en is voor mij zeker een 'grote' titelkandidaat. Met een nederlaag kan ik leven maar de kopjes gingen na de rust veel te snel naar beneden,» zo verklaarde PSV-voorzitter, Jos Malcorps. Hades legde tot nog toe een foutloos parkoers af. Het bracht nu ook de moeilijke verplaatsing naar Vlijtingen tot een goed einde. In de slotfase was er heelwat tumult bij een duel tussen Hadesaanvaller Derwael en doelman Hermans, die met een ernstige blessure werd afgevoerd.
BR>De derby tussen Daring Jeuk en Sporting Aalst werd in het slotkwartier binnen drie minuten beslecht. «In vergelijking met de partij tegen Melveren toonden de aanvallers zich nu wel bij de pinken en bezorgden ons een verdiende overwinning,» aldus trainer Rudy Libens. Twee clubs behaalden zondagmiddag hun eerste punten. Leduc en Vanrijckel zorgden voor de eerste Brustemse doelpunten én meteen ook voor de eerste overwinning tegen Landen, dat een bleke indruk naliet. «De groep heeft uitstekend gereageerd op de smadelijke nederlaag in Millen,» aldus trainer Frank Beys. Ook Stevoort haalde de eerste punten binnen met een zege op het veld van 's Herenelderen. «Het was een verdiende zege en meteen ook een opsteker voor de volgende wedstrijden. Aan inzet was er geen gebrek, zo hoort het,» aldus voorzitter Haesevoets.
Moelingen vond in de thuiswedstrijd tegen Hoepertingen maar moeilijk een opening in de hechte verdediging. Eén foutje leverde toch de drie punten op. Herderen liep in de derby tegen Millen sterk van wal. Dat resulteerde bij de rust in een knappe voorsprong. In het slotkwartier stelde Ponet de eerste zege veilig. Herk Sport klampte in de eerste periode goed aan bij Rutten doch Makasinga en Roosen zorgden ieder met twee treffers in de herneming dat de geelblauwen nog steeds puntenloos zijn.
Doelschutters10: Pannemans (Millen). 6: Derwael (Hades). 4:Renaerts (Runkst). 3:Mouton (Landen); Leclère (Melveren); Vanlessen (Millen); Bollen (Moelingen); Knuts (Runkst); Jeurussen, Makasinga (Rutten); Thijs (Stevoort). 2: Roosen, Jamar (Aalst); Cochet (Hades); Heleven, Ponet (Herderen); Bruninx ('s Herenelderen); Oliestelder (Herk Sp.); Poismans (Hoepertingen); Vanswijgenhoven, M'Benza (D. Jeuk); J. Clijsner, Schreurs, Steegmans (Landen); U. Vanhaeren (Melveren); J.P Boosten (Millen); Niesten (Moelingen); Wanten (Runkst); T. Franssens (Stevoort); Ruth (Vlijtingen).