Winst voor Sint-Blasius

Print
ALKEN - Voor de eerste keer in de historiek van de Kempische Regionale werd er een interclubkampioenschap 'Kleine Toer' gehouden. Het betreft hier een ploegenwedstrijd waarin enkel pony's en paarden behorende tot serie A mogen aantreden. Na de eerste omloop hadden liefst 15 ploegen een foutloos totaal. In de tweede omloop werd het een afvallingswedstrijd. Uiteindelijk konden Sint-Blasius Jesseren 1, Zonnehoef Zonhoven 4 en Steinershof Alken 1 tot de barrage doordringen. Ook nu een foutloos totaal voor Sint-Blasius en Steinershof. Met een totaaltijd van 99.98 ging de titel uiteindelijk naar Sint-Blasius met Davy Fourier-Lucky Boy, Lieze Carlier-Happy lady, Debbie Timmermans-Smy Saraceen en Pascal Voets-Warnessa. Yannick Alen-Luna Salsa, Daan Windmolders-Musca Miny, Steven Putzeys-Macho en Cunthia Gilissen-Heartbraeker pakten de tweede plek voor Steinershof. Lindsay Vanhoudt (Pinokkio), Sharon Cleeren (Picasso), Ken Ruysen (Moby Dick) en Michael Vandereyt-Bon Ami haalden een derde plek voor Zonnehoef Zonhoven.
BR>

Vantieghem in de kijker


TESSENDERLO - De Kempische Regionale was voor haar voorlaatste wedstrijddag uit de zomercompetitie dressuur te gast aan de Zavelberg. De plaatselijke rijvereniging RV Zadelhof kreeg bij de pony's twee overwinningen van Jacqueline Tonnaer. Tonnaer ging telkens Candice Schepers vooraf. Bij de paarden werd het een nieuwe zege voor Andra Jaeken in de E4 terwijl Hilde Graulus en haar Pandora het nipt haalden van Tom Van Der Linden-Roulette Pia in de E5. Die Van Der Linden pakte sportief weerwraak in de A5. In de twee hoogste proeven was er niemand bestand tegen het meesterschap van Stefanie Vantieghem.

Schoofs een zucht sneller


GROTE-BROGEL - Op de zandpiste van manège Breugelhoeve stond de veertigste wedstrijddag uit de zomercompetitie jumping Kempische Regionale geprogrammeerd. Tijdens de tweede proef voor seniores B reden enkel Dirk Bruyninx-Padhasky en Eveline Luys-Osborne een foutloze barrage, maar Bruyninx was duidelijk sneller.
Van de eerste proef serie 2 onthouden we wel een felle strijd tussen Jaak Geusens en Luc Peeters waarin Geusens 30 honderdsten eerder door de finish kwam dan Peeters. Ook een fel duel in serie 1 met Gary Ceulemans en Luc Poets. In de tweede proef voor serie 2 mengden zich vooral Stijn Schoofs, Antia Ryckaert en Luc Peeters in de strijd om winst. Schoofs was hier een zucht (16 honderdsten) sneller dan Ryckaert.