Burger in Moorsele

MOORSELE -

Verena Gielen-Burger heeft met de hengst Roosevelt de laatste proef van de Beker van België - cyclus voor jonge paarden - gewonnen. De Limburgse amazone verwees in de reeks van de 5-jarige paarden Stefan Van Ingelgem naar rang twee en Geert Van Der Borght naar rang drie. Deze laatste won echter de Beker van België. Geert totaliseerde in de ranking 42 punten, drie meer dat Van Ingelgem en vier meer dan Ingrid Daeleman die derde werd. Verena nam slechts aan één wedstrijd deel en eindigde in de totaalstand op de vijftiende plaats.

J.H.

BR>Bij de zesjarige paarden triomfeerde Wim Verwimp met de hengst Lavador tijdens de laatste proef. Vicky Smits, die opgaf in Moorsele, pakte echter met de hengst Quavaroti van de Helle de Beker van België. De Tongerse ruiter Philippe Jorissen, die in Moorsele derde werd, bezette in de eindrangschikking stek vier.

In de reeks van de vierjarige paarden geraakte Jorissen in Moorsele niet verder dan een achtste plaats. In de eindstand van de Beker van België is hij op een derde plaats terug te vinden. De amazones Ingrid Daeleman en Claudia Fassaert gaan de Tongenaar vooraf.