Helft van Fedekamtitels voor Limburg

Print
LEUVEN - Op het Belgisch kampioenschap voor solisten en ensembles bij de hout-en koperblazers en in slagwerk aan het Lemmensinstituut in Leuven heeft onze provincie is zes van de dertien reeksen de titel gepakt. Met 92,7 procent behaalde Stijn Schonkeren uit Kessenich (Kinrooi) het hoogste percentage in de categorie 'koperblazers en slagwerk'. Stijn, aangesloten bij fanfare 'De Vriendenkring' uit Kessenich bracht in de superieure afdeling B - dat is de hoogste reeks - op marimba het werk 'Michi' van Abe. De Maaslandse slagwerker begon als kleine jongen bij de plaatselijke muziekmaatschappij te spelen. Hij studeert nu aan het Lemmensinstituut.
BR>In de eerste afdeling bij de koperblazers behaalde het duo Erwin Witters-Erwin Kelchtermans, aangesloten bij 'De Bergengalm' in Hechtel, de titel en in de derde afdeling bij de kopers was de hoogste bekroning voor xylofoonspeler Mathijs Van Asbroeck van het Genker Jeugdorkest. Het duo Bart Poosen-Ron Houben van fanfare 'De Vrije Burgers uit Valmeer (Riemst) pakte op bugel de titel in de tweede afdeling.
Het op twee na beste resultaat bij de houten blaasinstrumenten was met 91,6 procent in de eerste afdeling voor het trio Leen Claes-Jo Claes-Saartje Kemps van de Sint-Martinusharmonie van Tessenderlo. In ere-afdeling was de titel voor fluitiste Dorien Klerckx van de harmonie Sint-Elisabeth uit Stokkem.