«Voor elkaar kunnen knokken»

DIEST

Luc WEYENS

BR>

DIEST -

«Deze eerste puntenwinst moet een opsteker voor ons betekenen. Daaraan moeten we ons optrekken om de komende weken op de ingeslagen weg verder te gaan.» Dat zegt Truienaar Stijn Baeten over de 0-2-zege van Diest in Verviers, die de Warandeploeg meteen de eerste punten van het seizoen opleverde en waarmee ze de rode lantaarn aan Tongeren konden doorspelen.

«We waren voorzichtig aan de wedstrijd begonnen», aldus Baeten. «We stonden wel heel gespannen op het terrein. Zaterdag wilden we absoluut die punten pakken, wat zich natuurlijk in de manier van spelen vertaalde. Na de drie opeenvolgende nederlagen was de druk heel groot geworden.»

«Neen, het scoren van het eerste doelpunt nam die spanning niet weg. Integendeel, Verviers stak nog een tandje bij. De inbreng van Bresciani op dat moment was echter een slimme zet. Met zijn snelheid was hij de ideale man om vooraan op vinkenslag te liggen en van de ruimte te profiteren, wat hij met het tweede doelpunt trouwens ook heeft bewezen.»

Voor de ex-STVV-speler betekende de partij ook een kleine aanpassing. «Bart Van Houdt was door een infectie onbeschikbaar. De trainer plaatste mij dan maar op zijn positie. Daar heb ik niet echt moeite mee, al betekent het toch weer een aanpassing. Het is al de tweede keer op korte tijd dat ik van positie verwissel. Ik ben al als mandekker moeten opdraven, daarnaast als rechterflankverdediger en nu dus op het middenveld.»

«De eerste puntenwinst moet ons op de juiste weg zetten om de ambitie van dit seizoen waar te maken», besluit Baeten. «Het voornaamste is dat we als groep de punten hebben gepakt. We hebben nu ook bewezen dat we voor mekaar kunnen knokken. Die vechtersmentaliteit ontbrak vooral in de eerste twee partijen.»