«We kunnen het toch nog»

Print
HASSELT - Neo-tweedeklasser Lummen pakte zijn eerste zege: 63-64. En nog wel op veld van Vilvoorde, dat vorig seizoen nog in eerste nationale vertoefde. «Die overwinning bezorgt ons de nodige rust in de ploeg,» aldus een dik tevreden Marcel Put. «We kunnen het toch nog. Wat we in de tweede helft toonden, kan je misschien wel een stunt noemen,» aldus Put na de eerste winst in tweede klasse. «We keken bij de rust tegen een achterstand van vijftien punten aan. Pas in de laatste 30 seconden kwamen we voor het eerst op voorsprong.»
BR>
Marcel Put, een helft van de 'Putjes', blijft bescheiden met zijn 26 punten. «Oké, ik heb redelijk gescoord. Ze vielen er gewoon allemaal in. De Vilvoordse jongens waren defensief ook niet altijd even slim. Hun coach wees er nochtans op dat ze mij geen meter ruimte mochten geven. Als ze dat toch deden, kletste ik de bal binnen.»
«We winnen puur door onze inzet en keihard te verdedigen. In de slotfase maakte De Wit een heel belangrijke drive, Pollers had een mooie inlegger en Bellings scoorde een driepunter van goudwaarde.»

Heusden


In het Heusdense kamp moest Jos Rayen, met een scheurtje in de kuitspier, vanop de bank toezien hoe zijn ploegmaats er maar niet in slaagden een overwinning te boeken. «Het bolt inderdaad niet echt goed. Landen is wel een stevige ploeg en daar verliezen is absoluut geen schande. Maar in de voorgaande matchen hebben we toch enkele steekjes laten vallen.»
In Landen had vierdeklasser Heusden het zaterdag niet voor de wind. «We kwamen in de slotfase volledig terug in de wedstrijd,» legt Rayen uit. «Maar dan werd één scheidsrechterlijke beslissing ons fataal. Daaruit vloeiden enkele technische fouten zodat de thuisploeg zes vrijworpen kreeg. Dit was wel een zeer cruciale fase maar ik wil dit niet als de reden van verlies inroepen.»
Zaterdag kreeg Jos Rayen te horen dat hij nog zeker vier weken out is. Wat toch een serieuze streep door de Heusdense rekening is. «Blijkbaar wel. De spelers zijn volledig de pedalen kwijt. Eigenlijk mag Heusden hier niet aan ten ondergaan. We hebben een schitterende jonge ploeg, die het ook zonder mij moet waarmaken. Het zijn toch allemaal verstandige jongens die een aardig stukje kunnen basketten. Misschien moeten we eens praten en iemand anders het leiderschap geven,» geeft de Heusdense ervaren rat als oplossing voor het uitblijven van de resultaten.