Italiaanse wk-selectie

WIELRENNEN

BR>Technisch commissaris Antonio Fusi heeft maandag de Italiaanse selectie voor het w.k. op de weg op 10 oktober in Verona vrijgegeven:

Effectieven: Sergio Barbero, Ivan Basso, Francesco Casagrande, Mirko Celestino, Massimo Donati, Gianni Faresin, Daniele Nardello, Davide Rebellin, Marco Serpellini, Andrea Tafi, Marco Velo, Mauro Zanetti

Invallers: Paolo Bettini, Danilo Di Luca.

UCI-klassement: Vandenbroucke 7e, Ullrich 25e

Onze landgenoot Frank Vandenbroucke (Cofidis) maakte na zijn sterke prestatie in de Ronde van Spanje een sprong van de 18e naar de 7e plaats in het maandag gepubliceerde UCI-klassement. De opmars van de Duitser Jan Ullrich (Telekom), die de Vuelta won, is nog indrukwekkender. Ullrich, die de laatste maanden op de sukkel was, wint maar liefst 400 plaatsen en staat nu 25e.

De Fransman Laurent Jalabert (ONCE) blijft, ondanks zijn opgave in de Spaanse rittenwedstrijd, aan de leiding. De Nederlander Michael Boogerd springt van de 4e naar de 2e plaats, dankzij twee zeges in Italië dit weekeinde.

Andre Tchmil (Lotto-Mobistar) verliest een plaatsje en staat nu 10e. Peter Van Petegem (TVM-Farm Frites) behoudt zijn 14e plaats. Tom Steels (Mapei-Quickstep) wint vier plaatsen en rukt op naar de 19e stek.

UCI-klassement:

1. Laurent Jalabert (Fra) 2362 ptn; 2. Michael Boogerd (Ned) 2022; 3. Lance Armstrong (VSt) 1780; 4. Davide Rebellin (Ita) 1618; 5. Oscar Camenzind (Zwi) 1587; 6. Michele Bartoli (Ita) 1543;

7. Frank Vandenbroucke 1482;

8. Roberto Heras (Spa) 1379; 9. Abraham Olano (Spa) 1367;

10. Andre Tchmil 1339

.

De overige Belgen:

14. Peter Van Petegem 1145; 19. Tom Steels 1051.

Wilson wint wereldbeker vrouwen

Wielrenster Anna Wilson heeft de wereldbeker voor vrouwen veroverd. De Australische won zondag de finale in het Zwitserse Embrach. Wilson versloeg in de eindsprint met gering verschil haar Duitse concurrente Hanka Kupfernagel, tot zondag leidster in het klassement. De Nederlandse Arenda Grimberg werd derde, haar landgenote Elsbeth Vink vierde.

WK op de weg: Selectie beloften

Na afloop van de laatste voorbereidingswedstrijd van de beloften in Spanje heeft bondscoach José De Cauwer volgende renners aangewezen voor het WK voor beloften op 8 oktober in Verona: Christophe Brandt, Kevin Hulsmans, Steven Kleyen, Bjorn Leukemans en Jehudi Schoonacker, Reserven: Nico Sijmens, Wesley Theunis en Tom Serlet.

Lombardi langer bij Telekom

Giovanni Lombardi heeft zijn contract bij de Duitse Telekom-formatie met een jaar verlengd. Ploegleider Walter Goodefroot beschouwt de Italiaan als een belangrijke helper van supersprinter Erik Zabel.