Anderlechtfans kunnen rekenen op jaarlijkse overzichtsvideo

VOETBAL
BR>De video met de hoogtepunten van Sporting Anderlecht het afgelopen seizoen (98-99), die begin dit seizoen uitkwam, kent zo'n een groot succes dat de producenten van de video (Euro Images Productions en Canal+) en de Brusselse club hebben beslist voortaan elk jaar een overzichtsvideo uit te brengen. Euro Images Productions, die dit jaar tevens aan de oorsprong lag van een boek over Pär Zetterberg, kondigde aan dat ze begin december een boek publiceert over Enzo Scifo, geschreven door Lucien Gallinella in het kader van de collectie «Le Sportif».

NAC wil schade verhalen op bomgooier
NAC wil de schade van de vuurwerkbom die zondag in de thuiswedstrijd tegen Dordrecht'90 op het veld werd gegooid, verhalen op de dader. De boosdoener is nog niet gevonden, maar NAC denkt hem snel te kunnen achterhalen. De tweedeklasser gaat videobeelden bekijken en onder voetbalsupporters van NAC informeren. Scheidsrechter Koopman staakte zondag de wedstrijd, nadat het tuig was ontploft in het strafschopgebied van Dordrecht. Doelman Johan van der Werff raakte lichtgewond. De bom werd uit het vak van de harde kern gegooid. De club wil snel gaas ophangen tussen vak en veld.

Bonfrère opnieuw de laan uit bij Qatar
De Nederlander Joe Bonfrère, die in februari was teruggeroepen aan het hoofd van de nationale ploeg van Qatar, is opnieuw ontslagen en vervangen door de Bosniër Jamal Hajji. Bonfrère, die met Nigeria de gouden medaille won op de Olympische spelen van Atlanta in 1996, was eerder ontslagen tijdens de Aziatische voorronde om de wereldbeker in Frankrijk in 1998.

Rutten maakt seizoen af bij FC Twente
Fred Rutten maakt het seizoen af als hoofdtrainer van FC Twente. Rutten was sinds 6 september interim-trainer, nadat de Duitser Hans Meyer vertrok. Daarvoor was hij assistent van Meyer.
Rutten heeft bij de club uit Enschede een algemeen twintigjarig contract. Een aanbod voor drie jaar als hoofdtrainer wees hij af. De oud-speler sprak met het bestuur af dat beide partijen in de loop van het seizoen beslissen welke functie Rutten volgend jaar bekleedt.

Groenland zoekt aansluiting bij voetbalbonden
Groenland wil lid worden van de Europese (UEFA) en wereldvoetbalbond (FIFA). Bondcoach Sepp Piontek maakte dat maandag bekend. Groenland telt 55.000 inwoners, van wie er drieduizend voetballen. Het eiland valt onder de Deense kroon.
«Ik heb al aan de UEFA gevraagd of Groenland een onafhankelijk voetballand kan worden», aldus Piontek, voormalig bondscoach van het sterke Deense elftal uit de jaren tachtig.
Om lid te kunnen worden moet Groenland minstens één stadion met een grasmat bouwen. Als de hoofstad Godthab inderdaad een voetbaltempel krijgt, is Groenland welkom bij UEFA (51 leden) en FIFA (203 leden), zei Piontek.