Lierse wint topper tegen Gent en blijft alleen leider

Print
SK Lierse heeft op de zevende speeldag zijn leidersplaats met succes verdedigd. De garde van trainer Walter Meeuws won het treffen tegen AA Gent met 2-1. Lierse blijft dan ook aan de leiding met 18 punten.
BR>Het was snel duidelijk dat enkel een doelpunt de partij kon openbreken. Daarvoor zorgde Schepens, die de Buffalo's op 0-1 zette. Lang duurde de Gentse feestvreugde niet. Nog voor de rust hadden de Pallieters de scheve situatie alweer recht gezet. Eerst trapte Van Meir een vrije trap tegen de netten, wat later kon Van de Weyer binnentikken. Na de rust behield de thuisploeg de controle, zodat de voorsprong niet meer in gevaar kwam. AA Gent beëindigde deze topper met 9, na uitsluitingen van Vasov en Gasjer.
Anderlecht won zaterdagavond zijn partij op Lokeren met 2-3 en rukt op naar de tweede plaats in de stand. Paars-wit telt 2 punten minder dan Lierse.
Lokeren-Anderlecht was zeker niet de meest genietbare wedstrijd, hoewel er aan spanning geen gebrek was.
De eerste echte aanval van de wedstrijd leverde meteen een doelpunt op. Na een mooie actie van de bezoekers mocht Lorenzo Staelens afronden. Even later leek de partij gespeeld, toen Radzinski de Lokerse goalie lobde. Maar de thuisploeg weigerde de moed te laten zakken en Ronny Van Geneugden bracht vanop de stip weer vuur in het duel. Na de rust bleef Anderlecht moeizaam uitverdedigen en gaf het Lokeren de gelegenheid om de gelijkmaker te zoeken. Zover kwam het niet, want 6 minuten voor affluiten tikte Ekakia de 1-3 binnen. De treffer van Penicka aan de overzijde kwam te laat.
Ook Germinal Beerschot blijft het goed doen. De Antwerpse fusieclub won met 3-2 tegen Eendracht Aalst, meteen het eerste puntenverlies van de Ajuinen op verplaatsing. GBA blijft op het eigen Kiel ongeslagen. Man van de match was opnieuw Marc Degryse, die twee keer scoorde en een assist gaf.
Racing Genk heeft na een makkelijke 1-4 overwinning op het veld van rode lantaarn Beveren weer aansluiting gevonden met de subtop. Na een prima voorzet van Origi, knikte Horvath zijn vijfde treffer van het seizoen tegen de touwen. De bezoekers combineerden het vlotst, maar de thuisploeg was het gretigst. De gelijkmaker van Imagbudu even na de rust was dan ook niet onverdiend. Beveren bleef gretig meevoetballen totdat de ongelukkige De Vuyst zijn eigen doelman vloerde. De veer bij blauw-geel was nu gebroken en via Strupar en Thordur Gudjonsson werd het in de slotfase nog 1-4.
Sint-Truiden heeft zaterdagavond zijn eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Slachtoffer was Harelbeke, dat op Staaien verloren liep en met 2-0 de boot in ging. Voor STVV scoorde Patrick Teppers en Filip Fiers. Door deze zege is Sint-Truiden verlost van de voorlaatste plaats in het klassement. De kanaries staan nu 15de met 5 punten.
Lommel en Westerlo hielden het aan de Gestelsedijk op een billijk gelijkspel: 2-2. Topschutter Toni Brogno nam voor de bezoekers met zijn negende doelpunt van het seizoen een punt mee naar huis.
Vrijdag al won Standard met 1-3 op het veld van Excelsior Moeskroen. Het was de eerste wedstrijd van de Rouches onder leiding van Mijac.
Zondag staan nog 2 wedstrijden op het programma. In de namiddag neemt Club Brugge het op tegen KV Mechelen, Verbroedering Geel krijgt zondagavond het bezoek van Charleroi.