Clubnieuws eerste klasse

Print

Club Brugge: De Brul geraakt speelklaar

BR>Niet eens vierentwintig uur na de trap tegen zijn hersenpan schudde Tjörven De Brul gisteren al opnieuw de spieren los. Ook bij de rest van de mannen die tegen Mechelen in actie kwamen was er geen lichamelijke averij te bespeuren. Het goeie nieuws komt van Ilic. De Serviër maakte, onder leiding van de Club-kinesist, een pittige training probleemloos rond. De kans dat de Serviër woensdag mee op afzondering naar Knokke trekt is onbestaande. Daarvoor is zijn conditionele achterstand te groot.

Anderlecht: Staelens out, Scifo hervat


Lorenzo Staelens (hamstrings) onderging gisteren een echografie. De Anderlecht-libero liep een lichte verrekking op en is daardoor twijfelachtig voor de Europese verplaatsing naar Olympia Ljubljana van donderdag. Ook Brocken (enkel), Dheedene (buikgriep) en Zetterberg (rust) kwamen gisteren niet in actie. Oleg Iachtchouk (adductoren) evenmin, maar hij mag vandaag hervatten.
Intussen hebben Enzo Scifo (schouder en klaplong) en Nikos Kounenakis (tendinitis knie) na een lange onbeschikbaarheid opnieuw aangepikt bij de groep. Scifo doet het wel nog rustigaan en vermijdt ieder contact. Vanaf gisteren traint bij de Anderlechtse A-kern ook de Zuid-Afrikaanse testspeler Fabien McCarthy. De verdediger blijft wellicht een tweetal weken mee oefenen.

Geel twijfelt over Emmers en test Joegoslaaf


Geel sprak maandag opnieuw met Marc Emmers, maar twijfelt of het de verdediger al dan niet moet aantrekken. «Na de prestatie van Davy Alentijns tegen Charleroi vraag ik me af of we Emmers wel nodig hebben,» zegt voorzitter Keersmaekers. «Tegen Charleroi bleek dat we in het teken van versterking absoluut voorrang moeten geven aan een spits. Vandaag testen we tijdens de beloftenwedstrijd tegen Genk de 24-jarige Joegoslaaf Petar Jekic. Vrijdag en zaterdag bekijken we naast Matyus enkele spelers in Hongarije. Ook Mutsaers en een andere 23-jarige Nederlander blijven in beeld. Ik hoop op een doorbraak, maar ga zeker geen paniekaankoop doen.»
Lierse: Huysmans, Somers en Burg wellicht fit
Zowel Dirk Huysmans als Coen Burg geraken tijdig fit tegen Zürich. Dirk Huysmans pikte gisteren al opnieuw bij de groep aan, Burg beperkte zich tot loopoefeningen. Shekiladze kreeg een inspuiting aan de adductoren en is niet helemaal fit. Achter zijn aantreden wordt een vraagteken geplaatst. Hans Somers beperkte zich eveneens tot licht loopwerk. Laeremans zit tegen de Zwitsers zijn laatste schorsingsdag uit. Lierse trekt na de persconferentie woensdagnamiddag op afzondering in het Aldhem hotel.

Gehavend Westerlo tegen Ingelmunster


Trainer Jan Ceulemans annuleerde gisteren de namiddagtraining omdat een handvol spelers na de wedstrijd in Lommel in de lappenmand belandde. De geblesseerden Toni Brogno (kuit), Benoit Thans (kuit en zware kneuzing van de neus), Marc Schaessens (knie) en Bart Willemsen (nek) trainden niet. Mario Verheyen (buikgriep) lag tussen de lakens. Frank Machiels (kuitblessure) beperkte zich tot lopen. Westerlo speelt vanavond om 19.30 uur een oefenwedstrijd tegen Ingelmunster. Beloften Tom Moons, Hans De Ceulenaer en Vital Govaerts werden opgenomen in de selectie.

Standard: rust voor Bisconti en Runje


Roberto Bisconti zit met een lichte verrekking aan de achterkant van de dij. Doelman Runje heeft last van de aanhechtingsspieren in de lies. Beide spelers krijgen enkele dagen rust. Bisconti mist mogelijk de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Beveren.
Volgende donderdag zal Tomislav Ivic een eerste opdracht uitvoeren in zijn nieuwe functie van raadgever van het bestuur. Hij vertrekt naar de Europacupwedstrijd Dynamo Boekarest-Benfica om er Liviu Ciubotariu een laatste keer aan het werk te zien voor het contract met Standard afgerond wordt. Ciobotariu is een 28-jarige centrale verdediger en nam vorig jaar met Roemenië deel aan de wereldbeker in Frankrijk.

Beveren: Bert Dhont met de groep


Bert Dhont hervatte de training met de groep. Ook Van Den Eede en Tarachulski doen allicht hun wederoptreden op Standard. Ook de voedselvergiftiging van Smet behoort tot het verleden. Puglits moet zich nog beperken tot aquajogging. Vlaminck (2x geel) is geschorst voor de match op Standard. De Beverense invallers, bijna allemaal juniores, gingen met 0-2 winnen bij Genk dat met elf spelers uit de A-kern op het veld stond. Tim De Bondt maakte beide doelpunten.

KV Mechelen is blessurevrij


Alle aandacht gaat naar de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden, men is de supporters immers een klinkende revanche verschuldigd. Trainer Jacob ziet het duo Steven Ribus - Sven Vandenbroeck uit schorsing terugkeren. De groep is bovendien blessurevrij. Daniël Camus, Joao Elias en Geoffrey Peytier liepen op Brugge tegen een geel karton aan. Middenvelder Daniël Camus is nog niet aan een schorsing toe, hij heeft momenteel twee boekingen achter zijn naam.