Champions League: PSV op zoek naar eerste winst

Op de derde speeldag van de Champions League staan alweer de beste Europese teams tegenover mekaar. De strijd voor de kwalificatie voor de volgende ronde is nu reeds volop aan de gang.
BR>In groep F staan dinsdag de laatsten in de stand tegenover mekaar. PSV Eindhoven moet thuis voluit voor de overwinning gaan tegen Glasgow Rangers. Zowel de ploeg van Eric Gerets als de Schotse club van de Nederlander Dick Advocaat hebben 1 punt en gaan op zoek naar de vele miljoenen van de Champions League. PSV moet het wel stellen zonder Luc Nilis, die nog steeds herstelt van een blessure. Andere afwezigen zijn Mark Van Bommel, geschorst, en Eric Addo, Andre Ooijer en Chris van der Weerden, gekwetst. Bij de Rangers zijn er geen noemenswaardige blessures.
In dezelfde groep vechten Bayern München en Valencia voor de koppositie. Beide ploegen hebben zonder echt te overtuigen 4 punten. Bayern zit momenteel wel met een goed gevulde ziekenboeg. Paulo Sergio, Markus Babbel, Mario Basler en de doelmannen Bernd Dreher en Sven Sheuer zijn niet inzetbaar. Bij Valencia is keeper Santiago Canizares gekwetst en zijn Jocelyn Angloma, Alain Roche en Miroslav Djukic onzeker.
In groep E staat een Spaans-Portugees duel op het programma. In Madrid vechten Real en FC Porto dinsdag voor de eerste plaats in de groep. De 'Koninklijke' kan rekenen op de talentrijke spits Savio, die topscorer is in de groep met 3 doelpunten. De Franse spits Nicolas Anelka is nog steeds niet inzetbaar.
De twee andere ploegen in deze groep, Olympiakos Piraeus en Molde, zullen het moeilijk hebben om zich te plaatsen voor de volgende ronde.
In groep H staan de twee leiders, AC Milan en Hertha Berlijn, in Milaan tegenover mekaar. Het zou voor het 'kleinere' Hertha een godsgeschenk zijn, mocht het winnen bij het 'grote' AC Milaan.
Het Engelse Chelsea moet thuis het Turkse Galatasaray kunnen bedwingen om nog kans te maken om door te gaan.
In groep G staan de wedstrijden Bordeaux - Spartak Moskou en Sparta Praag - Willem II op het programma. het nederlandse Willem II gaat op zoek naar de eerste punten, terwijl Bordeaux en Spartak Moskou onderling zullen strijden voor de eerste plaats in de groep.
De derde speeldag in de groepen A, B, C en D worden woensdagavond betwist.