Vertrek van Tomislav Ivic bevrijdt Rouches

MOESKROEN -

Het vertrek van Tomislav Icic heeft de Rouches bevrijd. Dat werd gisterenavond al snel duidelijk toen Bisconti en co Moeskroen al onmiddellijk op de eigen helft wegdrukten. Interim-coach Zlejko Mijac hield woord en pakte uit met een 4-3-3 met Mornar op rechts in steun van de broertjes Mpenza. Dat leverde geen academisch maar wel aanvallend voetbal op, zodat de Mpenza's vaak voor doel kwamen en daar zijn ze tenslotte het gevaarlijkst. Zij bezorgden Standard de tweede zege van het seizoen. Een wel erg speciale manier om het Moeskroen-publiek, dat hen zo hartelijk had ontvangen, te groeten.

Luc Martens

BR>

Ondertussen zit Mijac wel gebeiteld. Het Standard-bestuur had de verantwoordelijkheid deze week fijntjes naar de spelers doorgeschoven. En het moet gezegd dat de Rouches de interim-coach niet in de steek lieten. Moeskroen, de jongste weken herhaaldelijk geprezen voor zijn mooi en verzorgd spel, kreeg nauwelijks fatsoenlijke acties op de mat gelegd. Bisconti en Blay, samen centraal op het middenveld, stoorden het duo Vanderhaeghe-Tanghe zodanig, dat de hele Moeskroen-machine ontregeld geraakte. En toch kwam Moeskroen op een diefje op voorsprong. Afolabi verkeek zich op Wuyts die aflegde tot bij Tanghe die onmiddellijk uithaalde en zag hoe zijn schot via het been van Ernst voorbij een verraste Runje in doel huppelde, 1-0.

Er was net een kwartier gespeeld en opnieuw kreeg Standard een vroege opdoffer. Maar Michal Zewlakow bracht de Rouches terug in de match. Hij verdedigde te nonchalant uit, zodat Emile Mpenza naar doel kon wegvluchten. Net voor de backlijn werd hij afgestopt door een te late tackle van Besengez, die prompt rood kreeg. Pierre trapte de vrije trap loepzuiver in de kruising, 1-1 en Moeskroen verder met tien man.

De wereld zag er plots helemaal anders uit voor de Rouches. Zeker nadat Runje nog een strafschop stopte van Vanderhaeghe. Marcin Zewlakow was de backlijn binnengestormd en werd daar nogal onhandig aangepakt door Ernst en Turaci. Huyghe wees onmiddelijk naar de stip. Runje lag in de goeie hoek en stopte ook nog de rebound van Wuyts. Er was daarna een schitterende Vandendriessche nodig om Pierre, op aangeven van Bisconti, van een tweede doelpunt te houden.

Emile Mpenza vond dat het toen welletjes was geweest. Hij snelde steeds vaker van zijn bewaker Michal Zewlakow weg. Toen Blay de jongste Mpenza met een subtiel lobje door het hart van de verdediging loodste, stond het meteen 1-2. Zijn broertje Mbo deed voor Moeskroen het licht uit toen hij een voorzet van Pierre helemaal alleen voor doel simpel mocht binnenkoppen, 1-3. Waarna de Mpenza's een applausvervanging kregen.

Scheidsrechter:

Huyghe.

Toeschouwers:

12.000.

Doelpunten:

14 Tanghe 1-0, 23' Pierre 1-1, 56' Emile Mpenza 1-2, 67' Mbo Mpenza 1-3.

Gele kaarten:

Pierre, Vanderhaeghe, Ernst, Casto, Blay.

Rode kaarten:

23' Besengez (late tackle).