WK Superbike: Michel Nickmans eerste Belgische deelnemer

Voor het eerst sinds 1996, toen de betreurde Mickaël Pacquay 30ste eindigde in de WK-eindstand, neemt er een Belg deel aan het WK SuperBike.

Belga

De eer is weggelegd voor Michel Nickmans, die alle Europese wedstrijden op Yamaha R1 zal afwerken, zo meldt de Belgische Motorrijdersbond (BMB) vrijdag in een persbericht. De 38-jarige Nickmans runt in het dagelijkse leven de motorzaak "Zone Rouge" in de Ardennen.

De BMB maakte ook bekend dat Sébastien Legrelle in 2005 opnieuw in de Supersport 600 uitkomt voor het team D'holda van Mika D'Hollander. Verder wordt het in de SuperStock 1000 uitkijken naar de prestaties van Didier Vankeymeulen, Sepp Vermonden en Leroy Verboven. Nieuw in de SuperStock zijn Denny Lannoo en Olivier Depoorter, de winnaar van de Kawasaki Cup 2004.

Ook in het Europees kampioenschap 600 SuperStock heeft België een kandidaat voor de eindzege in de persoon van Xavier Simeon, die voor het Alstare team zal rijden. Nicolas Pirot en Tom Van Looy zijn de andere Belgen in dit kampioenschap.