Maarten Schops: na punt tegen Ajax nu winst in de Kuip

Print
HASSELT - Maarten Schops zorgde gisterenavond voor dé verrassing in de Nederlandse KPN telecompetitie. Schops won met RKC Waalwijk in de Kuip van Feyenoord dankzij een doelpunt van Yuri Cornelisse in de extra speeltijd. Door deze zege klimt RKC naar de vijfde stek op slechts twee puntjes van Feyenoord en Willem II én drie van Ajax en PSV.
BR>
«Dit is gewoon een prachtig resultaat», sprak een glunderende Schops na de derde seizoenszege. «Vooral in de eerste periode heeft Feyenoord het ons erg lastig gemaakt. Na de rust verliep de wedstrijd meer gelijkopgaand en knalde Yuri Cornelisse ons op voorsprong. De Deen Tomasson bracht de Rotterdammers even later langszij. Spannend bleef het wel, de vierde scheidsrechter liet in de slotfase vier minuten extra spelen. Yuri Cornelisse kon in die tijdspanne doelman Dudek voor de tweede keer verslaan. Zulke wedstrijden zoals tegen Feyenoord zijn in ons voordeel. Dan hoeft er niets. Zoals vorige zondag tegen Ajax, toen scoorden we in de slotfase nog de gelijkmaker. Het was niet alleen voor Feyenoord een drukke week. Met RKC waren we ook drie keer aan de slag. Zo plaatsten we ons midweek dankzij een 2-0 zege tegen Telstar voor de volgende ronde van de Amstel Cup. Onze grote kracht schuilt in het feit dat er in het tussenseizoen slechts één speler (Yuri Cornelisse, m.cl) bijkwam. We hebben een goed team met jonge talenten maar er zijn ook enkele spelers met ervaring.»
«Op dit ogenblik staan we in de rangschikking zeker boven onze mogelijkheden. Vergeet niet dat RKC rondkomt met het kleinste budget in de eredivisie. Onze visie is nu zoveel mogelijk punten. Dan kan een latere terugval ons niet meer deren. Mijn toekomst? Ik stel mij geen grote doelen. Teveel druk op de ketel is echt niets voor mij. Ik wil plezier beleven in het voetbal. Nuchter is onze groep alleszins. Van een avondje feestvieren is geen sprake. Dat is voor later als we eens een vrij weekend hebben. Laat ons maar rustig met de voetjes op de grond blijven. Zondag wacht immers De Graafschap, een middenmoter, die soms verrassend uit de hoek komt», zo heeft Schops zich de Hollandse nuchterheid reeds eigen gemaakt.