Danny Boffin in een glansrol bij Metz

HASSELT -

Dankzij Danny Boffin, die een schitterende wedstrijd bekroond zag met de winnende treffer, won FC Metz zaterdagavond in 'le stade Saint-Symphorien' voor 20.000 enthousiaste toeschouwers van FC Nantes (2-1). FC Metz klimt door deze zege naar de tiende plaats in de Division I op slechts vijf punten van koploper Lyon. Boffin, die sedert lange tijd opnieuw achter de spitsen aantrad, verheelt zijn ambitie niet om alsnog zijn selectie voor Euro 2000 af te dwingen.

Marc CLERINX

BR>«Metz nam zaterdag een wervelende start met een vroeg doelpunt van de Rus Skatchenko,» blikte Boffin fier terug op de partij. «We speelden een bijzonder sterk eerste half uur maar kenden daarna een terugval. Nantes domineerde het spelbeeld volledig in de tweede periode en kwam verdiend langszij via Monterrubio. Onze aanhang monterde ons in het slotkwartier zo op dat we er nog in slaagden de wedstrijd in ons voordeel te beslechten. Een bezoekende verdediger verspeelde de bal aan mijn collega Schemmel, die 'de zestien' indook en het leder panklaar voor mijn voet legde. Nantes-doelman Landreau dacht even dat ik naar de tweede paal ging trappen maar ik verraste hem in de korte hoek. Uiteraard werd na afloop een feestje gebouwd. Het was een belangrijke zege. Metz zet meteen een forse stap vooruit in de rangschikking. Alle clubs hebben zich in het tussenseizoen aardig versterkt, ook de kleinere zoals Bastia, Sedan en Troyes. Vandaar dat de kloof tussen de eersten en de middenmotors niet erg groot is. Als je erin slaagt twee wedstrijden na mekaar te winnen, sta je meteen bovenaan. Het bestuur verheelt niet dat het volgend seizoen opnieuw Europees wil voetballen.»

Waseige

Danny Boffin is geen onbekende voor bondscoach Robert Waseige. In zijn Luikse periode speelde de vinnige middenvelder er vier seizoenen onder zijn sportieve leiding. «Ik begrijp best dat de bondscoach zich op dit ogenblik wat vastpint op de selectie die twee uitstekende wedstrijden na mekaar speelde,» zo verhaalde de 34-jarige Boffin verder. «Maar het seizoen is nog lang en Euro 2000 nog ver weg. Kijk, als ik mijn prestatie van zaterdagavond kan bevestigen in de komende maanden, dan weet ik dat de kans groot is dat Waseige mij alsnog oproept. Vermits Metz binnenkort opnieuw op volle sterkte kan spelen en trainer Müller mij vertrouwen geeft in mijn positie achter de spitsen, is het best mogelijk dat ik mij elke week in de belangstelling speel. Mijn selectie voor het Europees kampioenschap hangt in feite van mezelf af. Als ik in een sterke competitie, zoals de Franse er één is, kan uitblinken dan kan de bondscoach aan mij niet voorbijgaan. »