Goals van Valgaeren en Peeters bezorgen Roda JC geslaagde Europese repetitie

Print
HASSELT - De offensieve last van Roda JC wordt sinds enkele weken hoofdzakelijk gedragen door Bob Peeters. Na het langdurig uitvallen van zowel Gabor Torma als Peter Van Houdt zijn alle ogen in Kerkrade op de lange uit Wommelgem gericht. Peeters ontgoochelde zaterdag niet. Net als die andere Belg in de basis overigens, want met goals van Valgaeren en Peeters werd de 3-0 zege tegen Fortuna hoofdzakelijk Belgisch gekleurd.
BR>Voor Bobke Peeters was het pas het tweede persoonlijk succes, maar echt wakker ligt de spits niet van die lage produktie.
«Het voornaamste is dat we punten pakken», goochelt Bob met cliché's. «Met een tien op achttien kunnen we relatief tevreden zijn. Tegen De Graafschap en Heerenveen morsten we jammerlijk met de punten. Het feit dat we liefst vijf basispelers voor een langere periode moeten missen, is hieraan wellicht niet vreemd. Al doen de vervangers het uitstekend. Valgaeren bijvoorbeeld, die zaterdag een heel sterke partij afwerkte.»
Titelambities of hunkeren naar een ticket voor de Champions League, kennen ze in Kerkrade niet.
«Net onder de toppers stranden wordt de opdracht. PSV lijkt me dit seizoen ongenaakbaar. Ze spelen gewoon alles kapot. Eric Gerets heeft de automatismen er ingepompt en daar plukken ze in Eindhoven de vruchten van. Al blijft ook Feyenoord een lastige klant. De Rotterdammers beschikken over een ijzeren verdediging en grabbelen punten zonder goed voetbal te brengen.»
Europees wacht Roda donderdag een taaie brok in Oekraïne. Daar verdedigen Peeters en maats een voorsprong tegen Donetsk.
«Het wordt ons door de Oekraïners niet makkelijk gemaakt. Op allerlei manieren proberen ze ons te dwarsbomen. De kamers in ons hotel werden doorverhuurd, zodat we mogelijk in twee verschillende residenties moeten verblijven, we kregen geen toestemming om te landen in de naburige luchthaven en konden ook geen beroep doen op onze kok. Allemaal truukjes om ons uit evenwicht te brengen. Na de nederlaag op Kaalheide werden de spelers ook afgemaakt in de plaatselijke pers. Dat dreigt zich tegen ons te keren.»