Basket: Bell's neemt perfecte start

SINT-NIKLAAS -

Door omstandigheden startte Bell's het seizoen met drie thuiswedstrijden. Sint-Niklaas legde een vlekkeloos parcours af en benutte maximaal de kansen om mee de koppositie te bezetten. Erpe Mere is, net als de vorige twee tegenstanders, in de eerste helft op een onoverbrugbare achterstand gespeeld. De gouwgenoten ervaarden hoe destabiliserend de verdedigingsaanpak van Bell's werkt op het aanvalsconcept.

B.V.W.

BR>De steals resulteerden in fast-breaks. Sven Pottiez dirigeerde de thuisploeg naar 37-18. Na een 45-26 ruststand kon Bell's, net als tijdens de twee vorige matchen, niet hetzelfde peil aanhouden. Mere beperkte de schade tot 84-68. Punten: Bell's: De Prouw 9, Oelbrandt 4, Van Breedam 8, Bayart 9, Verhulst 4, Pottiez 21, Esajas 9, Vervaet 20. Erpe Mere: De Zuttere 8, Vervaet 8, Boriau 10, Flobert 4, K. Van Boxstael 26, De Paepe 12.

Risico's

Bij Castors Braine was Scheldejeugd Temse nog niet aan winst toe. Na een weinig hoopgevende eerste helft (46-28) herpakten de bezoekers zich in de tweede periode. De heroptredende Wim Gillis zorgde er samen met Eddy Mens en een hardwerkende zoneverdediging voor dat Scheldejeugd tot zes punten terugkwam. De risico's in de slotfase leidden tot een overtrokken 74-59 eindstand.

Waasland Sint-Niklaas moest in eigen zaal zijn meerdere erkennen in Falco. De bezoekers bewezen met een 22-46 ruststand dat de nederlaag op de openingsdag een misstap was. Tegen D'Hulst en De Clercq, beiden 20 punten, was geen kruid gewassen. Tijdens de tweede periode kon De Wilde voor de thuisploeg de schade beperken tot 68-97. Punten: Polfliet 10, Van Rijckelen 6, Van Peteghem 1, De Wilde 15, Van de Vijver 4, Noens 5, Dresselaers 10, Van Boven 9.