RBT - B.Gent: "Broederstrijd bestaat niet meer"

Print
ANTWERPEN - RBT Antwerpen tegen B.Gent is ook het duel tussen de coachende broers Eddy en Louis Casteels. Gelukkig dragen de heren dezelfde familienaam, want anders zouden slechts weinigen vermoeden dat het hier om twee broers gaat, zo groot is het contrast tussen deze uitzonderlijke persoonlijkheden.
BR>Joviale spraakwaterval Louis Casteels over zijn zes jaar jongere broer Eddy: "Van die broederstrijd is eigenlijk al lang geen sprake meer. Een jaar of vier geleden leefde die rivaliteit misschien nog wel. Toen was het iets uniek: twee broers die elk een eersteklasser coachten. Ondertussen is iedereen er al aan gewoon geworden. We bekijken deze match zoals elke andere."
"Neen, we hebben niet met elkaar gebeld vóór deze wedstrijd en ook straks na het duel is er niets speciaals voorzien. We zullen onze familieband nooit gebruiken of misbruiken. Tussen ons bestaat er een soort van wederzijds respect. Als er problemen moesten zijn, kan Eddy steeds bij mij terecht, en ik ben ervan overtuigd dat dat andersom ook het geval is."
"Of ik het succes van Eddy ooit verwacht had? Natuurlijk! Ik heb Eddy nog zes jaar gecoacht in onze Mechelse periode. Ook als speler was hij al erg professioneel met de zaken bezig. Alles wees er toen al op dat hij het ooit op een of andere manier ging maken in het basketbal."