Zaalvoetbal: Brasschaat stunt opnieuw maar Herentals en Mortsel lossen de rol

Print
ANTWERPEN - Met een scoreloos gelijkspel in Genk zorgde Brasschaat op de vijfde speeldag opnieuw voor een kleine stunt. Het grote Genk moet daardoor definitief de rol aan de top lossen. Evenals Mortsel en Herentals, die een tweede keer op rij onderuitgingen, terwijl leider Sint-Truiden met een gelijkspel in de Limburgse topper tegen Koersel zijn eerste puntenverlies incasseerde. De landskampioen bijt weliswaar nog alleen de spits af, maar Charleroi is nu met een wedstrijd minder de enige ploeg die nog het maximum van de punten telt en leidt de dans.
BR>Ranst en Jette deden eveneens een schitterende zaak. Ranst kende aanvankelijk wel wat last met Hoeselt, maar even voor rust sloegen Plompen en Elguir de beslissende kloof door een 3-3 stand te wijzigen in een 3-6 voorsprong. De rest was nog slechts een formaliteit. Jette zette Mortsel in eigen huis voor schut dankzij uitblinker Lopez, die nadat Aabassi de Mortselse goals van Vergauwen, Michiels en Ploegaerts had teniet gedaan, de voorsprong uitdiepte naar 3-6. Pikant detail is dat diezelfde Lopez tijdens het tussenseizoen zijn woord had gegeven aan Mortsel, maar op de valreep tekende voor Jette.
Herentals had geen verhaal tegen een efficiënter afwerkend Rekem, dat de dekkingsfouten van de Kempenaars onverbiddelijk afstrafte met een 3-5 eindresultaat.
Brasschaat tenslotte zorgde weer voor een markant resultaat in Genk en bewijst verder dat het kleine Antwerpse broertje al in zijn eerste jaar bij de elite stilaan groot aan het worden is. In de eerste helft greep Brasschaat de thuisploeg stevig naar de keel. Doelman Pans en het doelhout hielden de sterk spelende De Vocht en maats van scoren af. Na de rust werden de rollen omgedraaid. Het agressiever uitpakkende Genk nam het heft in handen, maar kon geen enkele wenkende kans creëren. Doelman Janssen moest zelfs niet één keer zijn kunnen tonen."