Handbal: Olse Merksem velt Tongeren in slotseconden

Print
ANTWERPEN - Opnieuw hoogspanning in drie van de vijf wedstrijden in eredivisie. Ajax Lebbeke ging een punt halen op het veld van Eynatten en vooral voor de Antwerpse handbalvolgers werd het nagelbijten tot de allerlaatste seconden.
BR>Olse Merksem (met Johan De Bevere) toonde zich helemaal niet onder de indruk van het feit dat bezoeker Tongeren over een karrevracht talent beschikt. Onder impuls van Tom Wens en Davy Veraghtert leidde de thuisploeg vroeg met 7-5, keek vervolgens wel even tegen een 9-10 achterstand op, maar zorgde halfweg toch terug voor evenwicht (10-10).
Na de pauze eiste Olse doorlopend de leiding voor zich op en Tongeren moest zich beperken tot achtervolgen en sporadisch op gelijke hoogte komen.
Zo ook tot minder dan 1 minuut voor affluiten en 23-23 op het bord. Veraghtert was goed voor het laatste doelpunt en meteen kreeg Merksem met de volle inzet loon naar enthousiast werken.
Op het veld van Sasja Zorgvliet was spanning al evenzeer troef. Nochtans zette bezoeker Beyne, langs Cloots en Charlier, de thuisdefensie aanvankelijk regelmatig op het verkeerde been, zodat bij 3-7 een afgetekende Luikse overwinning in de maak leek.
Sasja kroop wel terug tot 9-11, maar keek halfweg nog steeds tegen een 11-14 achterstand op. Na de pauze pakte de thuisploeg uit met een volledige man-tegen-man-verdediging en dat stoorde Beyne danig. Onder impuls van een onhoudbare Rik Beuckels kwam Sasja bij 14-14 op gelijke hoogte en na een kwartier wezen de bordjes zelfs 18-15. Charlier tilde Beyne nog wel terug naar 18-20, maar André en Beuckels bezorgden Sasja in de slotminuten een verdiende puntendeling.
Eynatten leidde tegen bezoeker Ajax Lebbeke tien minuten voor tijd met 15-11, maar het uitvallen van Wudtke (drie keer twee minuten) liet Ajax toe een onverhoopt puntje te sprokkelen.
Olse Merksem: Wens 9, Veraghtert 4, Lamury 3, Wevers en De Bevere 2. Tongeren: Bourlet 6, Casini 5, Gerard 4, Fonck 3, Bernimoullin 2, Wolak 1.
Sasja Z.: Beuckels 9, André 3, Riské en Bruynseels 2, Claessens 1.
Beyne: Charlier 6, Cloots en Frenay 5. Eynatten: Wudtke 6. Ajax Lebbeke: Van de Kerckhove en Rits 4, Gnakaby 3.