Bokser Schulz stopt na nederlaag

De Duitse profbokser Axel Schulz heeft zijn loopbaan beeindigd. De 30-jarige zwaargewicht kondigde zijn afscheid aan na de nederlaag tegen de Oekrainer Vladimir Klitsjko, zaterdagavond in Keulen. Voor 18.000 toeschouwers stopte de kamprechter in de achtste ronde het ongelijke gevecht.
BR>Inzet van het duel was de vacante Europese titel. De 23-jarige Vladimir Klitsjko, al jaren in Hamburg woonachtig, nam de kampioensgordel over van zijn broer Vitali. De laatste stond zijn titel vrijwillig af om (met succes) een gooi naar de WBO-wereldtitel te doen.
"Ik geloof dat je niet duidelijker kunt verliezen. In de wereldtop heb ik niets meer te zoeken", aldus Schulz na zijn zesde nederlaag in zijn 32e profpartij. Hij deed vijf keer eerder een vergeefse poging om een aansprekende titel te grijpen. De Duitser verloor om de Europese titel twee keer van Henry Akinwande, en daarna om de wereldtitel van George Foreman, Michael Moorer en Francois Botha. Schulz hield aan zijn laatste gevecht 59 miljoen fr over. Winnaar Klitsjko streek hetzelfde bedrag op. Hij boekte zijn 29e zege in zijn 30e profpartij.