Heroïsche Hewitt bereikt droomfinale Australian Open

Lleyton Hewitt kwam vrijdag weer een stapje dichter bij zijn grote droom -winnen in Melbourne- met zijn winst (3-6, 7-6 (7/3), 7-6 (7/4), 6-1) in de halve finale op de Australian Open tegen de Amerikaan Andy Roddick.

Belga

In alle geval schreef Hewitt nu al een beetje geschiedenis: hij is de eerste Australiër in 17 jaar die nog eens de eindstrijd in het grandslamtoernooi in eigen land haalt.

Lleyton 'Come On' Hewitt, wiens vechtlust hem de voorbije twee weken door heel wat zware wedstrijden sleurde, hoeft nu nog één horde te nemen in zijn poging om de eerste Australiër te worden uit de recente geschiedenis die de thuisgrandslam op zijn naam schrijft.

Het derde reekshoofd neemt na zijn winst tegen Roddick meteen ook de tweede plaats op de wereldranking over van de Amerikaan, maar wel nog ver achter de ongenaakbaar gewaande Zwitser Roger Federer, die een dag eerder verrassend verloor van de Rus Marat Safin in een zinderende vijfsetter.

Hewitt en Safin spelen zondag in de eerste avondlijke finale uit de geschiedenis van de Australian Open, ter gelegenheid van de 100e verjaardag van het evenement.