Minister Verwilghen wil mobiel bellen goedkoper maken

Met het wetsontwerp over elektronische communicatie wil federaal minister van Economie Marc Verwilghen mobiel bellen goedkoper maken.

Belga

De minister reageert zo op een recente studie van Test-Aankoop. Uit die studie van Test-Aankoop blijkt dat de Belgische gsm-bezitters jaarlijks 910 miljoen euro teveel betalen omdat ze niet veranderen naar een goedkopere tariefformule of naar een andere operator.

De Belgische regulator voor de postdiensten en de telecommunicatie - de BIPT - zal via zijn website een duidelijk overzicht van het dienstenaanbod aanbieden, zodat de consument een gedetailleerde tariefvergelijking kan maken en het voor hem meest voordelige aanbod kan uitkiezen.

De minister benadrukt eveneens dat het aanzwengelen van open concurrentie moet leiden tot een daling van de prijzen voor de basisdiensten, zowel de vaste als de mobiele telefoonaansluiting. Het wetsontwerp wordt vermoedelijk begin maart in commissie goedgekeurd. Nadien verhuist het nog naar de plenaire vergadering en de Senaat.