Derde VS-journalist ontmaskerd die betaald werd door overheid

Een Amerikaanse journalist wiens columns in meer dan 50 kranten verschenen, is door het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid betaald om initiatieven van het ministerie in een goed daglicht te plaatsen.

Belga

Dat meldt het online-magazine Salon.com vrijdag. Michael McManus schreef de column "Ethics & Religion" en bereikte daarmee een groot publiek in de VS. Hij kreeg ongeveer 10.000 dollar van het ministerie om het initiatief ter ondersteuning van het huwelijk te promoten. McManus was niet bereikbaar voor commentaar.

Het bericht over McManus komt een dag nadat de Amerikaanse president George W. Bush zijn ministers heeft gevraagd op te houden met het inhuren van journalisten om overheidsinitiatieven te promoten.

Eerder kwam al aan het licht dat Armstrong Williams, een televisie- en radiocommentator, 240.000 dollar van de regering ontving om zich uit te spreken vóór het onderwijshervormingsprogramma "No Child Left Behind", dat drie jaar geleden werd afgekondigd.

Verder kreeg ook columniste Maggie Gallagher 21.500 dollar van het ministerie van Volksgezondheid om het huwelijk te promoten.