Handbal: Tongeren wacht op eerste zege

Print
HASSELT- Het gaat niet goed met handbalclub Tongeren. Na de nipte nederlaag tegen Initia Hasselt volgde in Merksem het tweede verlies. «Dit komt natuurlijk bikkelhard aan,» vertelt ons een ontgoochelde voorzitter Luc Tack. «Ik merk bij trainers en spelers ontzettend veel goede wil maar de motor is duidelijk niet goed afgesteld. Maar van ingrijpen is voorlopig geen sprake. Het duo Herbillon-Bonten is verantwoordelijk voor de A-kern en Pedrag Dosen heeft binnen de club een andere functie. Maar van paniek kan en mag geen sprake zijn. Tongeren heeft op dit moment nood aan een eerste overwinning. We hebben nu twee weken de tijd om links en rechts wat bij te stellen. Tegen Zorgvliet moet er dan maar geoogst worden. De druk op de groep is groot maar een ploeg die zich profileert tot kandidaat-kampioen moet met die druk kunnen omgaan.»
BR>Initia Hasselt en Sporting Neerpelt voeren de algeme rangschikking aan met het maximum van de punten. Hasselt ging in Herstal met de volle buit aan de haal, Neerpelt liet er op het veld van nieuwkomer Izegem ook al geen gras over groeien. Diederik Stollman: «Sporting begon enorm geconcentreerd aan de wedstrijd. De twee Polen van Izegem kwamen, zeker voor de rust, niet in het stuk voor. We konden bovendien rekenen op een uitstekende Boes. In de tweede helft namen we gas terug wat niet wegneemt dat deze partij perfect kaderde in de voorbereiding op het Europabekertreffen tegen het Turkse Dyarbakir. Ons optimisme is gewettigd.»

Bert Berghs


Doelman Bert Berghs tekende afgelopen week zijn kaart bij Neerpelt. Stollman: «Boes en Daniëls blijven de nummers één en twee. Onze derde doelman Loenders is een beetje op de sukkeltoer. Het aantrekken van een vierde keeper drong zich op.»

Kostenplaatje


Initia-secretaris Tony Bielen krijgt bijna dagelijks telefoontjes uit Joegoslavië. «Het gezelschap uit Belgrado vreest maar dat er met de visa iets niet in orde is. We weten ook al dat de Italiaanse E.H.F.-waarnemer zijn kat stuurt en dat de scheidsrechters uit Luxemburg komen. Het extra kostenplaatje kan dus best meevallen.»

Herstal-Izegem: 0-10


Herstal won op de eerste speeldag van Izegem met 18-17. Maar de Luikenaars stelden Jean-Michel Dubuc op. De ex-speler van Sittardia bleek echter niet spelgerechtigd zodat de uitslag veranderd werd in 0-10. Herstal tekent deze uitspraak beroep aan.