Marktplein Diepenbeek twee maanden moeilijk bereikbaar

De herinrichtingswerken aan het Diepenbeekse Marktplein naderen stilaan hun eindfase, maar precies in de staart zit ook het venijn.

jforier

“Als het weer een beetje meezit, zijn de werken eind april afgerond”, vertelt burgemeester Etienne Steegmans. “Maar vanaf midden februari wordt parkeren op het marktplein zo goed als onmogelijk. Dan start de aanleg van het nieuwe binnenplein met de trappenconstructie en daarvoor moeten we ook de verkeerscirculatie op bepaalde delen onderbreken. Daarom richten we zodra het schoolgebouw aan de Paanhuisstraat leeg komt te staan, wat ongeveer in dezelfde periode zal gebeuren, op de speelplaats een tijdelijke parkeerzone in. Ook in de Kogelstraat gaan we een lap grond nivelleren zodat de mensen ook daar tijdelijk kunnen parkeren. Door het ‘Streutje’ geraken ze dan snel in de Dorpsstraat en het centrum. Een derde parkeeroptie is natuurlijk de bestaande parkeerzone aan het kerkhof in de Kloosterstraat. Op die manier blijven de handelaars in die buurt alleszins perfect bereikbaar.”

Het Diepenbeekse bestuur weet nu ook al dat de kermis en de bijhorende carnavalsstoet anders dan normaal zullen verlopen.