Hasselt Beach ook met zwembad

Het Hasseltse schepencollege heeft donderdag het licht op groen gezet voor de organisatie van ‘Hasselt Beach’ volgende zomer. JCI-Hasselt, de Hasseltse afdeling van de Jonge Kamer staat in voor de organisatie. “We zijn steeds gecharmeerd geweest door het voorstel, maar wilden garanties van de JCI,” vertelt schepen Carlo Gysens.

jforier

“Dit moet echt een surplus worden in ons zomeraanbod. De jongeren gaan een tijdlang de complete parking aan de Scheepvaartkaai innemen. We hebben hen wel gevraagd te kijken of ze hun inspanning niet langer dan de aanvankelijk geplande 7 dagen kunnen doortrekken. De inspanning om dit tot stand te brengen moet op die wijze beter gehonoreerd worden.”

Een vraag waarop Bas Martens, commissieleider ‘Hasselt Beach’ graag inpikt. “Dit wordt een gigantisch succes, zeker weten. Dankzij het artikel in de krant hebben we inmiddels een Duits bedrijf dat zich meteen garant heeft gesteld voor de bouw van een zwembad ter plaatse. Precieze afspraken daarrond kunnen we pas maken, nu we zeker zijn dat het project zal plaatsvinden. Wat ook al vaststaat, is dat we inderdaad langer dan de oorspronkelijke data van 24 tot 30 juli open zullen zijn. We gaan ook dat binnen de komende tijd in onze groep bespreken. Twee weken gaat ‘Hasselt Beach’ er zeker zijn, misschien zelfs drie.”