Tot waar stalken leiden kan

De rechtbank van het Engelse Leicester heeft vrijdag een specialiste in informatica die met volharding een schat aan middelen had ingezet om een ex-lief te stalken verboden in de toekomst nog in zijn buurt te komen.

Belga

De 36-jarige Annie Debnath had een one night stand met de 31-jarige Chay Ankers, toen de twee nog collega's waren. Maar zij bleef niet in zijn gunst staan en ontplooide een reeks activiteiten om de man duidelijk te maken dat ze dit niet kon appreciëren.

Zo achtervolgde de vrouw Ankers tot in Venezuela, waar hij op vakantie was met zijn nieuw lief. Zij betaalde hackers om de man, zijn vrienden en collega's met beledigende mails te bestoken. Ook stuurde zij aan alle medewerkers van het bedrijf waarvoor Ankers werkte een mailtje waarin ze hem ervan beschuldigde haar te stalken. Ze brak daarbij zelf in in de computer van haar ex-minnaar. Tenslotte schreef Annie "haar" Chay in op diverse internetsites, onder meer van gevangen zittende homo's, met pornografische brieven als resultaat.

De rechtbank bespaarde Annie Debnath de gevangenis, op grond van haar mentale kwetsbaarheid.

Aangeboden door onze partners