Procter and Gamble koopt Gillette voor 57 miljard dollar

Procter and Gamble heeft voor 57 miljard dollar (43 miljard euro) scheermesjesproducent Gillette opgekocht. De Amerikaanse reus van cosmetica en verbruiksproducten betaalde met aandelen.

Belga

Door de fusie ontstaat 's werelds nummer één in consumentenproducten, die zelfs de Brits-Nederlandse groep Unilever voorbijsteekt.

De volledige fusie wordt gefinaliseerd in de herfst van dit jaar. De waarde van het aandeel Gillette komt door deze transactie op 53,94 dollar, 18 procent meer dan de slotkoers van het aandeel van donderdag. De Amerikaanse gigant maakte ook nog bekend de komende anderhalf jaar tussen de 18 en 22 miljard dollar eigen aandelen te zullen terugkopen.

Procter is de nummer één in Amerika in de markt van de consumentenproducten, met merken als Pampers, Dreft, Pringles en Tide. Gillette produceert onder meer scheergerei en batterijen.

Door de aankoop van Gillette verdwijnen er naar schatting 6.000 arbeidsplaatsen, of 4 procent van de 140.000 werknemers die bij beide bedrijven aan de slag zijn.