20 jaar voor Eric Maes

Het Gentse hof van assisen heeft Eric Maes vrijdagnamiddag veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf.

Belga

De 33-jarige Maes wurgde op 25 juni 2002 zijn echtgenote Betty Six in hun woning te Sint-Amandsberg. Hij werd voor het assisenhof vervolgd voor doodslag, maar op vraag van de burgerlijke partijen oordeelde de jury dat er sprake was van voorbedachtheid, en dus van moord.

Het was Eric Maes zelf die in de ochtend van 25 juni 2002 de hulpdiensten verwittigde van het overlijden van zijn vrouw. Eerst hield hij voor dat zij zich had verhangen, maar die verklaring werd nog dezelfde dag ontkracht door de vaststellingen van de wetsdokter. Daarop verklaarde Maes dat zijn vrouw om het leven was gekomen in een uit de hand gelopen spelletje wurgseks.

In augustus 2002 ging Maes uiteindelijk tot bekentenissen over. Volgens hem had Betty hem in de nacht van 24 op 25 juni seksueel afgewezen en voor de voeten geworpen dat zij een minnaar had. Daarop zou hij zo kwaad geworden zijn dat hij besloot haar te wurgen met een touw. Hij zou haar dood niet gewild hebben, maar toen hij het touw losliet, was Betty Six dood.