«Verstandig gereden»

Print
INDAIATUBA - De Italianen schreven gisteren inderdaad geschiedenis. Niet alleen omdat ze voor de eerste keer de landentitel pakten. Ook omdat het al van 1978 geleden was dat een ander land dan de Verenigde Staten, België of Groot-Brittannië de eindzege pakte. Toen was het het USSR-team dat in het Duitse Gaildorf de Naties won.
BR>«Ik kan het nog niet geloven,» schudde Andrea Bartolini het hoofd. «Okay, ik wist ook wel dat we een heel sterk team hadden. Maar de Naties is altijd een loterij. En vandaag hebben wij het juiste lotje getrokken. Hoewel, we hebben het geluk zelf afgedwongen. We reden alledrie een heel verstandige en regelmatige wedstrijd. Precies wat er nodig is om deze wedstrijd te winnen.»
Alessio Chiodi straalde: «Hier heb ik altijd van gedroomd. Eindelijk staat de Naties ook op mijn palmares. Dit is belangrijk voor mij, maar nog veel belangrijker voor onze sport in Italië.»
Claudio Federici, vooraf als de zwakke schakel in het Italiaanse team onschreven, reed als derde piloot een perfecte wedstrijd met een zesde en vijfde plaats. «Het was nochtans aanpassen geblazen. Ik heb het hele seizoen op een 125 gereden, nu moest ik bij de kwartliters uitkomen. Ik was zeker niet de snelste rijder, dat weet ik ook wel. Maar ik heb heel verstandig gereden. En dat was voldoende om de zege te pakken.»