Léonard trapt koploper in verlies: Paris SG 0 - Monaco 3

Print
HASSELT - PSG heeft zijn leidersplaats in de Franse division I verspeeld. Zaterdagavond verloor de ploeg van coach Bergeroo met forse cijfers in het eigen Prinsenpark de topper tegen Monaco. Al in de eerste periode toonden de Monegasken met vlotte balcirculaties aan dat zij wel degelijk tot de titelkandidaten behoren.
BR>Doelman Lama kon, onder het oog van bondscoach Lemerre, in het eerste half uur de schade nog beperken bij doelpogingen van Trézéguet en Simone. In het derde kwartier kwam PSG opzetten en kreeg ook doelman Barthez heelwat werk op te knappen. In de herneming opende international Trézéguet, na een fout van Lama, vanop de stip de score voor Monaco. De thuisploeg was aangeslagen door dit strafschopdoelpunt. De bezoekende trainer Puel stuurde zijn elftal nu voluit in de aanval. Dat resulteerde even later in een snelle uitbraak via Simone maar de Italiaanse spits liet de kans tegen zijn ex-club onbenut.
In de laatste tien minuten trad onze landgenoot Philippe Léonard in de schijnwerpers. Met een ver afstandsschot nam hij Lama te grazen en vernietigde zo de hoop van de hoofdstedelingen op een gelijkspel. In de extra-speeltijd bracht Giuly de overdreven 0-3 eindcijfers op het bord. Door deze overwinning nestelt Monaco zich nu op de tweede plaats op slechts één puntje van koploper Lyon, dat thuis niet verder kwam dan een scoreloos gelijkspel tegen Strasbourg. PSG was niet de enige koploper, die op de achtste speeldag de boot inging. Ook Auxerre verloor zijn uitwedstrijd bij Bordeaux (1-0). De titelstrijd in Frankrijk belooft dit seizoen alvast ongemeen spannend te worden.