Armeense refs worden best betaald

Print
CHARLEROI - Charleroi organiseert op 23 en 24 oktober voor de 51 UEFA-landen een scheidsrechtersopleiding. De bedoeling is op termijn scheidsrechters uit minder ontwikkelde landen naar de top te doen doorstomen. Ex-refs Alex Ponnet en Michel Vautrot maakten gisteren op een persconferentie ook enkele andere nieuwsjes bekend.
BR>- Armeense refs zijn in verhouding tot de gemiddelde levensstandaard van hun land het best betaald. Zij verdienen 3.000 frank per match, gemiddeld verdient een Armeniër 750 frank per maand. Een Belgische ref verdient 11.000 frank per match.
- In de Italiaanse beker loopt dit seizoen een test met twee scheidsrechters. Tv-beelden worden enkel voor de groene tafel gebracht bij uitzonderlijke gevallen.
- Slovenië - Griekenland, een kwalificatiematch voor EURO 2000, wordt geleid door een Afrikaan. De UEFA wil naar een mondialisering in de scheidsrechterswereld. In de Franse eerste klasse fluit een Luxemburger.
- In de Zwitserse eerste klasse fluit een vrouw.
- De UEFA werkt aan een systeem waarbij de scheidsrechters tijdens EURO 2000 na de wedstrijd de pers zullen te woord staan. Enige vrees is dat zij een makkelijke prooi worden voor de pers, die de tv-beelden dan al heeft gezien.
- De Russische scheidsrechters die voor Maccabi Haifa - Club Brugge hun boekje te buiten gingen in Israël, zijn het niet eens met de versie van de UEFA. Zij verschijnen op 7 oktober voor de Disciplinaire Commissie.
- De Italiaanse topscheidsrechter Collina bestudeert voor elke match de tactiek van beide ploegen.