Bundesliga: Borussia Dortmund blijft winnen

Borussia Dortmund gaat ook in de Bundesliga rustig door met winnen. De tegenstander van onder meer Feyenoord in Groep C van de Champions League versloeg zaterdag Eintracht Frankfurt met 1-0. Dortmund was drie dagen eerder in eigen huis ook te sterk voor Boavista (3-1).
BR>Ruim 68.000 toeschouwers kregen in Dortmund geen topwedstrijd te zien. Daarvoor was Borussia nog te vermoeid van de midweekse inspanning tegen de Portugese ploeg. Een doelpunt van Ricken in de 34ste minuut volstond voor de overwinning.
Dankzij de vierde competitiezege kwam Borussia voor de eerste keer sinds 15 maart 1997 op de eerste plaats. Leverkusen kan zondag bij winst op Kaiserslautern de koppositie heroveren.
Kampioen Bayern München verloor vrijdag verrassend met 0-1van streekgenoot VfB Stuttgart. In de 122ste uitgave van de 'Sud-Derby' was Stuttgart veruit de sterkste.
Bayern miste de kans om aan kop te komen en verloor voor het eerst sinds februari 1998 (0-2 tegen FC Keulen) een thuisduel. De Bulgaar Krassimir Balakov maakte uit een strafschop het enige doelpunt. In de slotminuut miste invaller Endress de kans op 0-2.
Hertha BSC, ook deelnemer aan de Champions League, kwam niet tot winst. De ploeg uit Berlijn bleef bij SpVgg Unterhaching steken op 1-1. Daarmee bleef de Berlijnse ploeg in de middenmoot hangen.
Ook Schalke'04 moest genoegen nemen met een punt. De ploeg van trainer Stevens kwam bij hekkensluiter Duisburg niet verder dan 1-1. Tien minuten voor tijd voorkwam onze landgenoot Nico Van Kerckhoven een pijnlijke nederlaag voor Schalke.