Frankrijk: Laslandes helpt Bordeaux langs Auxerre

Lilian Laslandes heeft Girondins Bordeaux aan drie punten geholpen tegen Auxerre. De aanvaller, die vorige week ook in de Champions League scoorde tegen Willem II, had al na zeven minuten succes tegen zijn oude club. Sylvain Wiltord deed het voorbereidende werk. Bordeaux, dat veel beter speelde dan de uitslag 1-0 doet vermoeden, kwam door dat resultaat in het linkerrijtje terecht, met elf punten uit acht duels.
BR>Olympique Lyon voert in Frankrijk de ranglijst nog steeds aan met vijftien punten ondanks de teleurstellende 0-0 van zaterdagavond voor eigen publiek tegen Strasbourg. Lyon heeft een punt voorsprong op Monaco, Paris Saint-Germain en Auxerre.
Van dit drietal deed Monaco de beste zaken door in Parijs concurrent PSG met 0-3 de baas te blijven. Alle doelpunten vielen in het laatste halfuur. Trezeguet opende de score vanaf de strafschopstip. Hij was zelf neergelegd door doelman Lama. Pas in de slotfase beslisten Leonard en Giuly de wedstrijd echt.
FC Metz, de ploeg van Danny Boffin en Gunther Van Handenhoven, won met 2-1 van As Nantes. Door deze overwinning kruipt Metz omhoog in de stand. De ploeg staat nu 11de, net achter Olympique Marseille.