Premier League: Kanu redt Arsenal

Met zijn lange lijf goochelde hij de bal er weer onnavolgbaar in, zoals alleen hij dat kan. Nwanko Kanu bracht de fans van Arsenal in extase met een late treffer tegen Watford. Het kwam de Gunners bijzonder van pas, want de winnende goal (1-0) twee minuten voor tijd bracht de club in de buurt van de kop van de Engelse competitie. Nummer een Manchester United liet namelijk thuis punten liggen tegen Southampton (3-3).
BR>Arsenal had moeite met het taaie Watford. De promovendus, waar popster Elton John zo nadrukkelijk mee dweept, verraste dit seizoen al met overwinningen op Chelsea en Liverpool. Na rust kon Arsenal ook de ban niet breken, tot Kanu zich met de zaken ging bemoeien. Eerst knalde hij op de paal. In de 88ste minuut sloeg hij toe op een pass van Loezjni.
Keeper Taibi was bij Manchester United nu eens niet de gevierde man. De Italiaan, gehaald als redder in nood (eerste doelman Bosnich is geblesseerd), blunderde opzichtig bij een 2-1 voorsprong voor Manchester. Een ongevaarlijk schot van Le Tissier liet hij zomaar in het doel zeilen. Pahars had Southampton op voorsprong gezet, maar na treffers van Sheringham en Yorke had Manchester de wedstrijd in handen. Na de fout vanTaibi werd de slotfase nog spannend. Yorke en Le Tissier scoorden nog een keer en brachten de eindstand op 3-3. Manchester leidt nog wel de competitie met 21 punten uit negen duels. Leeds United en Arsenal volgen op twee punten.
Newcastle United kon niet opnieuw stunten. Vorige week verpletterde de ploeg van trainer Bobby Robson Sheffield Wednesday met 8-0. Alan Shearer, toen vijfmaal trefzeker, scoorde zaterdag ook tegen Leeds twee keer, maar Newcastle ging met 3-2 onderuit. Bridges bracht een kwartier voor tijd de beslissing.
Alleen Sheffield staat onder Newcastle. De ploeg van Gilles De Bilde heeft slechts een punt en verloor opnieuw, met 1-0 van Sunderland. De Zweed Schwarz maakte de enige goal.
De Fransman Lambourde schonk Chelsea de winst op Middlesbrough (1-0). Oud-international Paul Gascoigne onderscheidde zich in negatieve zin. Hij ontving in de laatste minuut de rode kaart.