«Maasland terecht bovenaan»

Print
EISDEN - Een uitgekookt Oostende, scorend aan bijna 100%, diende Maasland de eerste nederlaag van het seizoen toe. De thuisploeg miste een strafschop, trof tweemaal de doelpaal en zag een gemaakt doelpunt met de nodige meeval vanop de lijn gered.
BR>«Wie deze uitslag onder ogen krijgt, zal moeilijk kunnen geloven dat Maasland ons 70 minuten wegspeelde. Toch was het zo,» gaf Oostende-trainer Leo Van der Elst na afloop ridderlijk toe.
«Men spreekt altijd maar over La Louvière, Cercle Brugge, Antwerp of Oostende, maar dit Maasland misstaat zeker niet in de kopgroep.»

Compliment dat Mathy Billen in dank aanvaardde, maar de Maasland-trainer had natuurlijk liever punten geoogst.
«Het is duidelijk dat Oostende hier op een diefje met de zege is gaan lopen. Het nodige geluk ontbrak ook. In plaats van 1-0 wordt het een minuut later 0-1. Dit was de eerste echte confrontatie met een kopploeg uit de reeks. Op de naakte cijfers na, denk ik niet dat we ontgoocheld hebben. Oostende was gewoon een stuk leper.»

Andere hoek


Crv, die de voorbije week wat last had van overbelasting van de spieren en dan ook vroegtijdig vervangen werd, stond er na afloop wat aangeslagen bij.
«Trap ik die strafschop erin, dan krijgen we wellicht een andere wedstrijd,» zuchtte de Genkenaar. «Beïnvloed door de opstelling van de doelman, verkoos ik in laatste instantie naar de andere hoek te trappen. Te zwak, met alle gevolgen vandien. Toch kregen we ook achteraf nog kansen om twee wedstrijden te winnen.»
Maar toen stond onder andere tot twee keer toe de doelpaal in de weg.
«Straf hé,» ergerde zich pechvogel Van Helden. «Die bal wilde er blijkbaar niet in voor ons. Dit zijn zo van die avonden. Toch hoed af voor de mentaliteit die onze jongeren weer getoond hebben. We moeten ook toegeven dat dit Oostende wel erg efficiënt speelde. Er schuilt natuurlijk heelwat routine in die ploeg.»
Trainer Billen probeerde tot slot troost te vinden in de talrijkere supportersopkomst.
«Spijtig dat we die mensen geen punten hebben kunnen aanbieden. Maar ontgoocheld waren ze zeker niet. Het applaus dat ons na afloop ondanks de nederlaag te beurt viel, bewijst voldoende.»