Sollied: schuim op de mond

Print
LIER - AA Gent-trainer Trond Sollied ging op de persconferentie na afloop van de partij in Lier helemaal door het lint. Zijn blad met notities beefde als een riet toen hij steeds bozer werd tijdens zijn betoog, waarbij hij eerst de scheidsrechter, dan de Lierse-spelers en uiteindelijk ook Walter Meeuws verbaal aanviel.
BR>«Deze wedstrijd konden wij niet winnen. Niet zozeer door Lierse, dat mij als leidersploeg trouwens enorm ontgoochelde. Wel door de scheidsrechter. Hij gaf rood aan Tomas Vasov, terwijl hij met zijn rug naar hem stond en dus niks gezien kon hebben. Daarna ging hij om advies bij zijn lijnrechter, die zwaaide voor buitenspel. Zo'n arbitrage is een schande. Ook scheidsrechters hebben recht op fouten, maar ze moeten consequent blijven, zodat spelers weten wat mag en wat niet. Deze scheidsrechter was geen professional, maar een slechte acteur in een B-film uit Hollywood. Er waren helemaal geen gelijke rechten voor iedereen.»
En Sollied raasde voort, noemde Lierse en de manier waarop geel-zwart speelde, fucking shit en stapelde de schuttingwoorden op.
«En ja, ik ben ook kwaad op Walter Meeuws. Hij is verdomme zelf als speler een centrale verdediger geweest, maar nu zit hij wel om geel te roepen, terwijl zijn spitsen vallen als fucking mosquito's (muggen, nvdr.). Neem Cavens. Jongens toch, wat een komediant is dat. Hoe kan het Belgisch voetbal uit het dal klimmen als trainers hun spelers op deze manier opvoeden?»
Walter Meeuws hoorde de scheldpartij van zijn collega met stomme verbazing aan. De Lierse-coach was duidelijk uit zijn lood geslagen, maar probeerde kalm te blijven.
«Normaal zeg ik niets over de tegenstrever, maar nu kan ik niet anders», klonk het vol ingehouden woede. «Ik denk dat het publiek eerder ontgoocheld was in Gent dan in Lierse. Zij kregen hun doelpunt op een presenteerblaadje, maar voetbalden voor de rest niet mee. Zij loerden enkel op die éne counter. Volgens mij was dit een dik verdiende zege omdat maar één ploeg wou voetballen. Dat er weinig te zien was, ligt volgens mij enkel aan Gent. Mijn elftal is rustig gebleven en heeft zo verdiend de drie punten gepakt.»
Een reactie die de verontwaardiging bij Sollied alleen maar groter maakte. Hij onderbrak Meeuws nog een paar keer, bleef roepen dat Lierse de boel verneukt had en dat zijn ploeg minstens een punt verdiende. De persconferentie begon uiteindelijk zelf te lijken op een scène uit een Amerikaanse B-film. Al had Meeuws wel het laatste woord.
«Als de Gentse spelers even scherp hadden gestaan als hun trainer, dan hadden we het vandaag veel moeilijker gehad», besloot hij fijntjes.