Anderlecht wint weer op een diefje

Print
LOKEREN - Anderlecht heeft in Lokeren zijn zevende zege in acht wedstrijden behaald. Maar in de Anderlecht-kleedkamer was na de wedstrijd geen glimlach te bespeuren. De grote paniek die na de rust in de ploeg was geslopen, baarde iedereen zorgen. «Er moet dringend iets veranderen aan de organisatie», aldus Glen De Boeck.
BR>Uiteindelijk bleef paars-wit enkel dank zij een sterke De Vlieger en een fikse portie geluk overeind.
«Het is niet de eerste keer dat we op een diefje winnen», aldus Glen De Boeck, die na 52 minuten Mike Verstraeten verving. «Als je onze drie laatste matchen evalueert, merk je dat er aan de organisatie in de ploeg iets schort. De ploeg is te groot bij balverlies, de ruimtes zijn niet te belopen. Het is typerend dat we het eerste half uur goed spelen en ook scoren, maar daarna volledig wegzakken. Oyen, Verstraeten en Staelens hebben 60 à 70% van de wedstrijd man op man gespeeld. Terwijl dat niet gevraagd is door de trainer. Aan de verdediging alleen ligt het niet, het is de hele ploeg die in fout is. Er is iets mis met onze posities. Daar moeten we dringend iets aan veranderen. Met alle respect voor onze voorbije tegenstanders, maar de groten komen er nog aan. Tegen dan moeten die problemen opgelost zijn.»
Intussen staat Anderlecht wel keurig tweede, met een match minder gespeeld dan Lierse. «We mogen de situatie dus niet dramatiseren. Eén gelijkspel na zeven wedstrijden: dat is een quasi perfect parcours. Maar we mogen niet naast het feit kijken dat we gelukkige overwinningen behaalden. Tegen Sint-Truiden en zelfs tegen Lierse hadden we punten kunnen verliezen. Ook Lokeren verdiende meer.»
De Boeck stond voor de derde keer niet in de basis bij Anderlecht. De international kon er niet om lachen dat Mike Verstraeten opnieuw de voorkeur kreeg.
«Ik weet niet waar ik momenteel sta. De trainer geeft me geen enkele uitleg waarom ik niet speel. Is het tactisch of ben ik slecht bezig? Ik heb er het raden naar. Ikzelf zie geen aanwijsbare reden. Toen ik uit de ploeg viel, vond ik me niet slecht spelen. Ik ga niet op hem afstappen, dat is mijn aard niet. Maar ik heb het er behoorlijk moeilijk mee. Zeker als hij theorie geeft en ik niet op het blad sta.»